Diari La Veu del País Valencià
Models predictius per ajudar a trobar aparcament
Per Tecnonews / AMIC

Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha adjudicat a AIS Group el desenvolupament d’un model data-driven de predicció de l’ocupació de les places d’estacionament de pagament en calçada (zona blava) de la ciutat de Barcelona. L’objectiu del projecte de B:SM, emmarcat en les diferents iniciatives orientades a fer de Barcelona una ciutat innovadora, és reduir el temps que destinen els conductors a localitzar una plaça d’aparcament i, en paral·lel, limitar el nivell d’emissions de CO2 de aquests vehicles que circulen a la recerca d’un lloc on estacionar, traient el màxim profit de les dades disponibles de la ciutat.

Després d’un projecte pilot en diversos carrers de 4 zones de Barcelona, ​​B:SM va optar per assignar a AIS Group la implementació, validació, manteniment i automatització de la plataforma d’analítica de dades per a la predicció de l’ocupació de les places d’estacionament en zona blava per a la totalitat de la ciutat de Barcelona.

Aquest model, ja en marxa, funciona a partir de l’ocupació pagada, ja sigui directament via parquímetres o bé mitjançant l’aplicació de pagament mòbil d’aparcament ApparkB. Actualment el model està operatiu en més del 50% de la ciutat. La previsió és que la resta de zones quedin incorporades durant el primer trimestre de 2017.

Aquest és el primer projecte que porta a terme AIS en aquest àmbit amb un important component innovador. “És tot un repte que hem assumit amb molta il·lusió i que permet fer un pas més en el desenvolupament de Barcelona com a ciutat intel·ligent”, afirma Daniel Torrents, Area Manager d’AIS i encarregat de liderar l’equip i els treballs d’aquest projecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa