Diari La Veu del País Valencià
Ulleres intel·ligents de veritat
Per Tecnonews / AMIC

Han nascut les ulleres intel·ligents, però res tenen a veure amb les fabricades per Google. Es tracta d’unes ulleres dissenyades per investigadors de la Universitat de Utah.

Moltes persones amb problemes de vista, es passen el dia canviant-se de ulleres. Ara les ulleres per veure de prop, ara les normals per veure pel carrer, ara les de sol graduades. Doncs bé, aquests investigadors han desenvolupat uns vidres capaços d’autoenfocar-se en funció de les necessitats de l’usuari i segons l’objecte al qual estigui mirant.

Aquestes lents intel·ligents estan fabricades amb glicerina líquida. La muntura està composta de membranes flexibles perquè els vidres es puguin adaptar quan canvien de grandària.

Segons afirmen els investigadors les lents poden canviar l’enfocament en tan sols 14 mil·lisegons gràcies al fet que porten incorporat un telèmetre que mesura i detecta la distància entre el subjecte i els objectes que observa.

De moment el prototip actual d’aquesta wearable és bastant tosc i dubtosament els que porten ulleres voldran posar-se’l. Amb tot, els investigadors van presentar les ulleres al CES 2017 amb una gran acollida i s’han donat un termini de 3 anys perquè aquest tipus de tecnologia es converteixi en una realitat d’ús massiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa