Les empreses tecnològiques contra Trump

Per Tecnonews / AMIC - AMIC 

Trump ha fet saltar totes les alarmes. Curiosament les alarmes salten quan un polític compleix el seu programa electoral.

El sector tecnològic nord-americà és el que sembla més indignat des que el president dels Estats Units va tancar fronteres per als ciutadans originaris de 7 països de majoria musulmana.

La més representativa de les queixes ha arribat des del CEO d'Apple, Tim Cook. Segons el màxim responsable de la firma de la poma, la companyia no existiria avui de no haver estat per la immigració. És per això que Cook ha escrit una carta de condemna a les polítiques de Trump en la qual ratifica el seu compromís amb les polítiques d'acollida de les que els Estats Units ha estat un referent històric.

Aquests dies, també és freqüent rememorar a Steve Jobs per causes similars. Els detractors de les polítiques del nou president argumenten que el fundador de l'empresa era d'origen sirià. El seu pare Abdulfattah Jandali va emigrar d'un país que avui dia viu una de les guerres més cruentes sobre la faç del planeta, encara que el que no es diu és que Steve Jobs mai va voler conèixer-lo.

No és l'única empresa que ha entrat en còlera. Google Microsoft, Facebook o Netflix rebutgen frontalment la mesura de Trump i consideren que les seves empreses no haguessin estat possibles sense el talent que aporten aquestes ments provinents de països de tot el món.

Sembla una bona lluita en favor dels drets humans. Més quan ara Google ha creat un fons de 4 milions de dòlars per donar a quatre organitzacions de defensa dels drets dels immigrants. No obstant això, relacionar immigració i treball és una de les majors trampes en què podem caure. Les persones tenen llibertat de moviments pel món per dret, no perquè siguin valuosos com a actius laborals.

Comentaris

Jordiet Elda
3.
#2 Estimat Josep: Jo pense que cal distingir molt bé entre immigració i tràfic i explotació de persomes. Cos es pot veure a conseqïeència de la reforma laboral, las empresaris capitalistes els té igual que els treballadprs siguen nacional o siguen immigrants. Un immigrant obligat a treballar dotze hores al cia per una merda de sou, pots tindre per segur no només que mai no s'integrarà, sino que odiarà profondament els seus captors i explotadors.
Per damunt que siguen carn de forca i mà d'obra nolt barata i pot ser, inclús, entre ells hu hagen delinqïents (com entre nosaltres) són persones, com nosaltres. Si no aconseguuim tractar-nos d'igual a igual, seguirem patint malenetesos que ens perjudiquen a tots. Ningú de nosaltres és superoior o mijjor o pitjor. Si ho pensem, ens passarà con quan voten Rajoy: el que ens passe ens l'haurem merescut. U, és clar, este reaonament va en ambdues direccions
  • 0
  • 0
josep Alacant
2.

No es veritat, la immigració només beneficia a les elits capitalistes que volen mà d'obra barata i destruir les identitats nacionals, les nostres creences i els nostres valors. les elits només volen salaris baixos i pensament únic! Occident s'està suicidant ....

  • 0
  • 0
Jordiet Elda
1.
La vertadera riquesa és la gent, som la gent,
Jo em recorde que vaig fer unm curs de grups de treball on hi havia un slogan "Ningú de nosaltres és tan inteligent com tots nosañltres junts". Eixa és la riquesa, anar junts, pensar junts, treballar junts, comviure amb les diferències de culturta, de pensament, de religió, del que siga, de la mateixa manera que comvivim amb diferents persones. Quan una societat no vol fer clons per a perpetuar-se (cosa que hom ha intentat moltes vegades però que no mai han tingut éxit a llarga tirada), el que cal és donar quan més facilitats possibles a la integració i la creació de nous contextes culturals.
Allò qie, finalment, crea problemes, no és la diferència de cultures, sini una identitat cultural própia malament gestionada i això és un risc que correguem sempre, des del terrorisme, fins els extremismes polítics i fins i tot el futbol.
És normal que tots els homens tinguem unamena de por: tots hem de morir. Perì ekl que no hem de pemetre és que eixa por ature la meitat del món, com vol Trump
  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat