Les empreses tecnològiques contra Trump

22 febrer 2017 01:00h
Per Tecnonews / AMIC - AMIC 

Trump ha fet saltar totes les alarmes. Curiosament les alarmes salten quan un polític compleix el seu programa electoral.

El sector tecnològic nord-americà és el que sembla més indignat des que el president dels Estats Units va tancar fronteres per als ciutadans originaris de 7 països de majoria musulmana.

La més representativa de les queixes ha arribat des del CEO d'Apple, Tim Cook. Segons el màxim responsable de la firma de la poma, la companyia no existiria avui de no haver estat per la immigració. És per això que Cook ha escrit una carta de condemna a les polítiques de Trump en la qual ratifica el seu compromís amb les polítiques d'acollida de les que els Estats Units ha estat un referent històric.

Aquests dies, també és freqüent rememorar a Steve Jobs per causes similars. Els detractors de les polítiques del nou president argumenten que el fundador de l'empresa era d'origen sirià. El seu pare Abdulfattah Jandali va emigrar d'un país que avui dia viu una de les guerres més cruentes sobre la faç del planeta, encara que el que no es diu és que Steve Jobs mai va voler conèixer-lo.

No és l'única empresa que ha entrat en còlera. Google Microsoft, Facebook o Netflix rebutgen frontalment la mesura de Trump i consideren que les seves empreses no haguessin estat possibles sense el talent que aporten aquestes ments provinents de països de tot el món.

Sembla una bona lluita en favor dels drets humans. Més quan ara Google ha creat un fons de 4 milions de dòlars per donar a quatre organitzacions de defensa dels drets dels immigrants. No obstant això, relacionar immigració i treball és una de les majors trampes en què podem caure. Les persones tenen llibertat de moviments pel món per dret, no perquè siguin valuosos com a actius laborals.

next