Diari La Veu del País Valencià
Cap a la tecnologia de l’empatia
Per Tecnonews / AMIC – AMIC

En les dues últimes dècades tecnologia i comunicació han anat de la mà. La informació avui viatja més ràpid, viatja més lluny i viatja en menys temps. És temps doncs que les Noves Tecnologies comencin a explorar altres camps que res tinguin a veure amb la comunicació.

Podria la innovació fer-nos sentir com senten altres? Això és el que pretén el projecte See Now de la fundació Fred Hollows. Segons explica la mateixa organització, actualment 223 milions de persones de tot el planeta tenen algun tipus de problema relacionat amb la vista. Des de pèrdues de visió fins cegueses, i el que és pitjor, 4 de aquestes 5 persones si disposessin d’eines mèdiques adequades, és a dir un diagnòstic a temps i un tractament adequat, no tindrien per què patir aquests problemes.

És per tot això que Fred Hollows amb el seu projecte See Now està decidida a sensibilitzar les persones que no tenen problemes de visió perquè entenguin l’important que és ajudar els individus que sí que tenen aquestes dificultats.

See Now és un simulador en què podem veure com veu algú que no té les seves capacitats visuals al cent per cent. Per uns instants ens podem posar en els ulls de persones que pateixin cataractes, glaucoma o retinopatia.

Si a aquest projecte que no és més que un web a la qual pot accedir tothom, li afegíssim per exemple unes ulleres de realitat virtual, els que ho provessin podrien saber com és viure amb una malaltia de la vista. És l’inici de tot un camí que en breu la tecnologia recorrerà: la tecnologia de l’empatia.

Comparteix

Icona de pantalla completa