Per Tecnonews / AMIC

Vivim temps convulsos. Ja no és només que la primera presidència del món estigui dirigida per un personatge peculiar, és que tot el planeta s’ha vist travessat en els últims temps per una escalada de violència.

El pitjor de tota guerra són les víctimes: morts, ferits, humiliats, desplaçats i refugiats. És per això que la tecnologia, quan millor aprofitada està és quan es posa al servei dels més febles.

Segons l’últim informe de l’ACNUR, l’alt comissionat de l’ONU per a refugiats, actualment al món hi ha 65,3 milions de desplaçats. És una de les xifres més altes de tota la història recent i a l’Estat espanyol el tema s’ha tornat actualitat per les xifres irrisòries d’acollits, a l’entorn dels 1.000.

Portaltic recentment ha publicat un article en el qual nomena algunes de les tecnologies més inventives per ajudar les persones que han hagut d’abandonar les seves cases per culpa de les guerres. A continuació resumim les més interessants.

La tenda de campanya Weatherhyde és una botiga reversible i fàcil de muntar que serveix tant per a ambients de calor extrema com de fred de la mateixa tessitura. Dissenyada gràcies al crowfounding va costar 145.000 $ en donacions.

Un dels grans problemes per als refugiats són els diners. Molts d’ells paguen milers d’euros a les màfies per aconseguir menjar o aixopluc. És per això que l’aplicació del reconeixement ocular d’escaneig de Sant Martí sembla una opció perquè no hagin de pagar amb altres mètodes molt menys segurs.

Sens dubte una de les innovacions més sorprenents és el dron comestible. Aquest avió no tripulat ha estat creat per portar ajuda humanitària a zones inaccessibles però al mateix temps té altres utilitats. Les seves ales es converteixen en un refugi improvisat i la seva estructura pot cuinar-se.

El fred és un dels majors problemes dels refugiats que es veuen actualment enfangats enmig del no-res europeu. Per això resulta d’allò més interessant l’abric que a més de dur a terme aquesta funció es converteix en un sac de dormir.

Els problemes del nostre món requereixen solucions cada vegada més enginyoses, però l’única solució és una gestió política que tingui més en compte a la majoria que a unes poques minories.

Comparteix

Icona de pantalla completa