El kèfir, la beguda curativa

10 març 2017 01:00h
Per AMIC / AMIC

El kèfir prové de la regió del Caucas i la seva aparença i color recorden al iogurt, tot i que quan el mengem veiem que està format per nòduls que poden recordar a l’estructura de la coliflor. Es tracta d’un ferment làctic producte de la combinació de bacteris probiòtics i llevats que, barrejats, fan que sigui un aliment molt sa, ple de beneficis i propietats excel·lents per al nostre cos. De fet, els musulmans de la zona caucàsica anomenaven el kèfir com els grans del profeta Mahoma, ja que el consideraven un aliment fruit d’Alà.

Així doncs, per què hauries de començar a incorporar el kèfir en la teva dieta? En primer lloc és un aliment que afavoreix la correcta digestió del que mengem i ajuda a regular i regenerar la flora intestinal gràcies als bacteris que la conformen. Si necessitem augmentar les nostres defenses, el kèfir serà un bon aliat que reforçarà el nostre sistema immunològic. A més, també contribueix a cuidar del nostre sistema cardiovascular, ja que redueix els nivells de colesterol alt i de triglicèrids i actua com a prevenció de trastorns i malalties relacionades amb el cor i el sistema circulatori.

Resulta un producte útil per combatre altres dolències com l’anèmia, l’insomni, l’estrès, l’ansietat o, fins i tot, algunes al·lèrgies. Com que ajuda a regular el sistema nerviós, també pot arribar a millora la nostra concentració i la nostra atenció. I, per últim, una bona notícia per als intolerants a la lactosa: un estudi recent publicat per The Food Institure assenyala que el consum de kèfir redueix els símptomes de la intolerància a la lactosa en adults.


 
next