Un vocabulari bàsic interactiu de la llengua de signes catalana

18 març 2017 01:00h
Per Direcció General de Política Lingüística / AMIC 

El Departament de Cultura ha elaborat i publicat un vocabulari bàsic interactiu de la llengua de signes catalana (LSC), que es pot consultar en línia. L’eina aplegarà 1.500 termes bàsics de 26 camps temàtics dels quals són en línia ja els 230 corresponents als sis camps següents: lletres i números, colors i formes, salutacions, cultura, temps cronològic i tecnologies. L’eina, que combina la cerca lèxica amb vídeos a Youtube, i permet l’accés des de dispositius mòbils, s’ha creat amb l’assessorament de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, FESOCA, i hi han col·laborat els experts Rosa M. Boldú, Juan Frigola, Santi Frigola, Juan Valenzuela, Cèsar del Valle, Frank Vidiella. Els models gràfics del vocabulari són Mariona Boronat i Arnau Escudero.
 
Trobareu tots els vídeo del vocabulari al nou canal YouTube de Llengua de signes catalana. Us hi podeu subscriure a: https://www.youtube.com/channel/UC-KEWjNSNY3M0aCOvY2bhXA
 
El vocabulari ha estat presentat a la sessió del Consell de la Llengua de Signes Catalana que va tenir lloc ahir, 15 de març, a la seu del Departament de Cultura, i que va ser presidit pel conseller Santi Vila, acompanyat de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.
 
Prèviament a aquesta reunió, el Departament de Cultura i la Federació de Persones Sordes de Catalunya van signat un conveni de col·laboració, que té per objectiu el foment de la llengua de signes catalana (LSC).

next