Per Glòria Gorchs / ClijCAT / AMIC

L’editorial Blackie Books engega amb Tots fem caca i Els meus amics una nova col·lecció de deu títols dedicada a l’autor japonès Taro Gomi (Tòquio, 1945).

Quan l’any 1977 es va publicar al Japó Tots fem caca, el llibre va tenir cert impacte perquè introduïa un tema poc tractat en aquell moment. Gairebé quaranta anys després, tot i que parlar de caques no sigui novetat, el llibre serà amb tota seguretat molt ben rebut pels lectors més petits.

Podríem dir que ens trobem davant d’un primer llibre de coneixements, perquè ve a explicar-nos, de forma molt simple però argumentada, la base del sistema digestiu: «Tots els éssers vius mengem, i per això… tots fem caca.» Animals diversos i un infant, a base de comparacions i exemples, ens ajuden a entendre el gran ventall de maneres, costums i estils que hi ha de fer caca.

Taro Gomi, com és habitual, ha creat un llibre d’un disseny molt acurat. Ens trobem primer amb unes guardes que ja ens avancen la importància que tindrà el color en l’obra, i tot seguit descobrim que cada pàgina o doble pàgina serà d’un color diferent. Taro Gomi juga amb pocs elements però significatius. La composició de la pàgina és dinàmica i elegant, tot i que mai resulta freda, tot al contrari: el contrast de colors i el traç tendre i aparentment senzill dels seus dibuixos fan que l’obra ens sigui molt propera i entranyable.

L’editorial destaca el milió d’exemplars venuts d’aquest clàssic modern. I no és estrany: el tema no perd mai vigència i, a més a més, és un dels preferits i que més rialles desperta entre els infants.

Comparteix

Icona de pantalla completa