Diari La Veu del País Valencià
Tertúlia per la fluïdesa de parlar en valencià
TEMA: GRUP DE CAMINANTS

Dins de les col·laboracions de la Societat Coral el Micalet de València i el Voluntariat pel Valencià (Escola Valenciana), el dia 2 de març d’aquest any 2016 va néixer una tertúlia per a practicar la fluïdesa de parlar en valencià.

Fins al 22 de juny, dies abans de la Festa Fi de Curs del Voluntariat del Valencià a la Sala Teatre Micalet, tots els dimecres a les 16 h, moments del cafè, a la Cafeteria Micalet, es realitzaren fins a 16 tertúlies a les quals acudiren aprenent, voluntaris del Voluntariat pel Valencià, socis del Micalet i gent en general que tenia interès.

Estructuralment, al final de cada tertúlia, s’escull un tema i un ponent i, a la setmana següent, després que el ponent fa una exposició inicial, s’obri la tertúlia.

Després de l’interval de l’estiu, el dimecres 19 d’octubre, s’ha reprès la iniciativa amb una nova modalitat que, junt amb l’habitual, s’anirà programant: tractar un tema d’una activitat valenciana en ple desenvolupament i convidar a una persona de la seua organització.

En aquest cas ha estat: GRUP DE CAMINANTS, tenint com a convidat a Ramon Martí, Coordinador del Camí del País Valencià.

EL CAMÍ

És una ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, permetent-te conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i les gents de cada terra.

Es fa possible al comptar amb:

ELS SOCIS-PADRINS.- persones, famílies o entitats compromeses en ajudar a fer possible la construcció i manteniment d’El Camí perquè creuen i comparteixen els valors que encarna, a través d’una aportació econòmica anual escollida lliurement.

ELS VETLLADORS D’EL CAMÍ.- persones o entitats voluntàries de cada municipi que defineixen per on passa El Camí i es cuiden de senyalitzar-lo i repassar-lo un cop l’any. Són persones que s’estimen la seva terra i volen donar-la a conèixer. Ells i els socis-padrins són l’ànima del Camí.

LA XEC (XARXA D’ESTABLIMENTS D’EL CAMÍ).- allotjaments, restaurants, botigues i altres serveis acreditats pel Camí on el caminant pot trobar productes de la terra i un establiment que té la llengua, la cultura i tradicions pròpies del país com a valors.

EL GRUP DE CAMINANTS.- gent que vol descobrir els Països Catalans tot fent El Camí de forma autoorganitzada i sense cap cost organitzatiu; és l’eina idònia d’aquells a qui agrada caminar en grup i conèixer caminants d’arreu del territori.
S’hi proposen caminades per etapes ja senyalitzades o definides, on els amfitrions donen a conèixer el seu poble o comarca a la resta. El grup funciona amb una llista de correu autoorganitzada, on es fan les convocatòries de forma oberta i els caminants s’hi uneixen quan la proposta els interessa.

ELS AMICS D’EL CAMÍ.- persones i entitats que s’han adherit al Camí per rebre’n informació i que el gaudeixen o hi participen en algun dels vessants de tant en tant.

ELS AJUNTAMENTS.- Els ajuntaments i altres administracions públiques participen en la definició de l’itinerari per aprofitar els recursos existents, a fi de millorar la prosperitat econòmica dels establiments del municipi i donar a conèixer els seus valors culturals.

I tot ho coordina l’Associació Pas: Amics del Camí – Serveis de Participació i Sostenibilitat, que està registrada el 8 de març del 2005 i exclosa d’ànim de lucre.

Més informació: www.elcami.cat

A més, Ramon, en va mostrar fulls d’informació, rutes, entre elles les de València i de l’Horta, i fotografies. Un goig de tertúlia. La pròxima, dimecres 26, tindrà com a tema: LA SITUACIÓ DE L’HORTA i el seu format serà l’habitual: un ponent exposarà el tema i, després, s’obrirà la tertúlia.

Una altra iniciativa de la Societat Coral el Micalet de València per a gaudir de parlar en valencià oberta a tothom.

Joanvi Cubedo
Membre de la Junta Directiva
Societat Coral el Micalet de València

Comparteix

Icona de pantalla completa