Diari La Veu del País Valencià
Beniarrés ha sigut notícia
Beniarrés ha sigut notícia aquesta setmana. És bo que els nostres pobles menuts protagonitzen notícies, si més no, per l’oportunitat de conèixer-nos i vertebrant-nos millor. Beniarrés és un bonic poble de la comarca El Comtat de 1300 habitants està situat a la vessant sud, o solana, de la serra de Benicadell. Tot i que al segle XIII va ser atorgada a cristians per Carta Pobla, ben prompte va ser habitada exclusivament per musulmans sota el feu de l’encomanda de Montesa enclavada al castell de Perpuixent.

La passada tardor estrenaren nou rector, un jove de 27 anys, oriünd de Massamagrell, que va substituir a Rafael Guia Marín –suggestius cognoms– que durant quasi trenta anys fou rector d’aquest poble i voltants. No conec molt be les necessitats o les aspiracions que tenen els beniarresins, això ho havien de dir ells, però m’han arribat informacions que estan disconformes per haver-los deixat desconnectats de l’autovia A-7. És la prova més evident que el govern valencià no té prioritat en estructurar vies de comunicació per vertebrar el país.


Beniarres

Aquestes darreres setmanes la sensibilitat cultural del veïnat de Beniarrés, s’ha vist atacada embrutant amb pintura roja un grafit que commemora l’any del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. No és el primer poble que ompli de taques imatges d’intel·lectuals valencians com va passar amb Manuel Sanchis Guarner, Joan Fuster i ara Vicent Andrés Estellés.

Al mig d’aquesta situació, què és el que fa el nou rector? Repartix uns qüestionaris a les festeres de la Purissima per que tinguen una idea ben clara a l’hora de confessar-se d’allò que és pecat, segons manen els deu manaments de la llei de Déu. A més ha estat esposat a l’aparador de l’església per l’abast de la feligresia. És un document que passarà a la història de l’església local pel caràcter esperpèntic que té. Tal ha sigut el despropòsit, que l’arquebisbe Osoro, s’ha atrevit a desautoritzar-lo i dir que no hi han més orientacions per confessar-se que el catecisme habitual de l’església.


Nomenaments

Això em fa pensar una cosa: solament poden fer pallassades els jerarques de l’església. Quan les fa un pobre rectoret de poble, de seguida li peguen un bonegó que el deixen tremolant. No veuen que és un xicot jove que encara està en «rodament»? Potser aquest incident el faça posar els peus a terra i dedicar-se més als problemes reals dels fidels i deixe els assassins que avorten, els descarats que es follen una cabra, els que van a ca les xiques i altres coses més lletges.

Si voleu conèixer el document, aneu directament als qüestionaris de Beniarrés a traves de la xarxa; és molt sucós. Llegiu els comentaris dels lectors que n’hi han de tots els parers. Vegeu si en trobeu algun de Fernando Sánchez Dragó i m’ho dieu, perquè seran summament interessants si tenim com a mostra els que fa al papa de Roma, Francesc. També son divertits els més de cent comentaris que ha produït la pàgina d’aquest incident rocambolesc.

Però, estiguem tranquils i deixem-nos estar de romanços i proposem-nos viure en pau al mig de la diversitat; i ara que prompte farà millor temps, visiteu aquells pobles de la subcomarca Perpuixent. Perdeu-vos una dia per la comunitat de vida alternativa de Turballos; per la llacuna de Gaianes; pel barranc de l’Encantà (que no queda lluny); pel museu de les heterodòxies a L’Orxa, composat per una ampla col·lecció de material anarquista històric; per l’entorn de l’embassament de Beniarrés; etc.; i tants altres llocs que us satisfarà el cos i l’ànima.

>

Nota

Aquest article publicat el dia 7 de gener de 2014, ha estat rectificat per un greu error que varem cometre ubicant un enllumenat nazi a Beniarrés, tot i que la imatge corresponia a un altre lloc. demanem disculpes per l’error i assegurem que Beniarrés enguany no ha fet cap tipus d’enllumenat per festes de Nadal i d’Any Nou.

Comparteix

Icona de pantalla completa