Diari La Veu del País Valencià
Gràcia Jiménez no pot ser consellera d’Educació…
Gràcia Jiménez no pot ser consellera d’Educació: és membre del sindicat majoritari entre el professorat d’ensenyament, l’STEPV, i impulsora d’Escola Valenciana, entitat que treballa per preservar el valencià, la principal senya d’identitat valenciana. Per si això fora poc, en el seu perfil de faacebbok té penjades fotografies del Penó de la Conquesta, de versos de Vicent Andrés Estellés, de la processó del Corpus de València, d’un cartell que diu «Sí al valencià», de la Llibreria 80 mundos d’Alacant, i una d’una plantació de carabasses feta a l’Horta de València. Pel que sembla li agrada la natura, per la gran quantitat d’imatges de flors i animals –gats especialment- que reprodueix. I un últim detall: és aficionada del Barça i no li importa fer-se fotografies amb membres de la penya Barcelonista del Barça de Gata.

Com podeu comprovar, tot això li atorga, al parer d’il·lustres polítics i interessats mitjans de comunicació, un perfil poc recomanable per dirigir una àrea tan important com la d’educació on, per cert, ha treballat tota la seua vida, com a professora d’institut, de la universitat, com a cap d’estudis o directora, on ha demostrat tant la seua professionalitat com el seu compromís amb l’ensenyament.’ I amb la nostra llengua i cultura.

Segurament per a aquest càrrec caldria imposar algun polític professional, de baix perfil, poc vinculat al món de l’educació i amb escasses probabilitats que s’esforce en treballar per la recuperació del valencià. L’educació és massa valuosa per posar-la en les mans d’aquells que se l’estimen i que creuen en el seu poder de formar persones lliures.

És per tot açò que hi ha tantes resistències al seu nomenament. És per això, també, que no podem permetre que no isquen guanyant una vegada més els que durant 20 anys han intentat acabar amb l’escola valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa