Diari La Veu del País Valencià
Vaja ridícul els catalans… i potser nosaltres també
Fa més qui vol que qui pot 6: Vaja ridícul els catalans…. i potser nosaltres també

L’amic blaver
Com de bojos n’arriben a estar els catalans. Ja ho heu vist. Tanta independència, tanta independència amb manifestacions de moltíssima gent… i què? Per res. Va i ara, s’han arrossinat en desacords constants, no s’aclareixen entre ells, entre els qui la volien, és clar. Quin trellat en trauran? Dels altres no cal dir res.

Pep Amagat
A hores d’ara els de la CUP valoren molt i molt el pla de xoc social però sense oblidar que han de sumar amb els altres tot recordant que les eleccions del 27 Setembre eren plebiscitàries.

L’amic blaver
Xe, mira tu, xe, tan i tan creguts que són pel que fa a la política i ara més aïnes sembla que ens estiguen imitant: nosaltres, siguem justos, som baralladors de mena. Vivim casa per casa amb ells i segur que, si haguérem demanat la independència, encara ho hauríem fet pitjor: en una paraula, no ens hauríem entés i ens hauríem barallat com gats i gossos. Ja ho he dit que som baralladors de mena, i em sap molt de greu. Això de les pregàries del bisbe o arquebisbe ha funcionat. Es veu que ell té més poder que els rectors que fan processons i demanen aigua, i no aconsegueixen que ploga. Jo pensava que al germà d’en Bosch, que viu i treballa prop de la frontera amb França, li caldria un passaport per a entrar i eixir de Catalunya cada volta que vinguera d’allà.
Fan feredat eixos quatre radicals d’esquerres que ho han llançat a perdre. Jo si estiguera implicat, votaria a Mas. Si ell que estava en el poder, no haguera volgut el procés no hauria tirat pel dret i endavant, per més que quatre independentistes exaltats, tipus el PSAN d’ací, hagueren fet manifestacions. Només són 823 vots de la CUP que no volen Artur Mas davant els 1.600.000 vots. Un col·lectiu tan xicotet, i la majoria jove, no pot decidir un procés.

Pep Amagat
Cal una clau de volta perquè el procés triomfe. Jo sóc simpatitzant de la CUP i crec que cal seguir endavant i no quedar-se en insignificances. Ha arribat l’hora de fer front a tot. De jugar-se la pel qui calga. Prou de desencisos. Per desencisos ja n’estem prou ací baix.

L’amic blaver
Però si el TC ja ho ha anul·lat. I el govern central ha intervingut la Generalitat, que volen que us diga. No podran fer res, ja que tota iniciativa els la tombaran.

En Bosch
A gosades que exageres amb el que dius del meu germà. D’altra banda, vens a dir que es faça la independència i que governen les dretes que donen suport els capitalistes i els corruptes. En una paraula, tu t’has fet independentista i voldries fer més rics als rics i més pobres els pobres. Siguem seriosos d’una volta.

L’amic blaver
No em tergiverses les paraules, ostres. No, home, tampoc vull dir això. Sí que estem arreglats si per arribar a un acord els de la CUP els hi cal, no sé quantes assemblees llarguíssimes. I a més per quatre i el cap no es pot investir Mas de president. No volen la independència, doncs, que el voten ja, que no sigues tant cabotes.

Pep Amagat
Home, si fora tan fàcil. No es tracta de donar-los el suport d’uns quants diputats sense més ni més. Els cupaires demanen millores en polítiques socials.
Potser ells són més demòcrates que els altres i tenen més coherència. Per no dir-te els únics demòcrates, ja que consulten les bases, els membres de l’assemblea.
A més a més, “has de saber que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibisca o estiga en contra de les declaracions unilaterals d’independència”.
Els de la CUP defensen que no puge la pobresa, que no es tire fora dels pisos a la gent que no pot pagar la hipoteca i que no s’envien els mossos d’esquadra per ajudar als bancs quan es decideix fer-los fora. Ajudar els que any rere any han perdut valor adquisitiu, això és primordial.

En Bosch
I els valencianistes què guanyem de la independència del veí de dalt; res de res. Els que som valencianistes de soca-arrel ens hem de preocupar d’ací per aconseguir un millor finançament.
Amic blaver, no se t’acudisca votar PP ni coses semblant el dia 20 de desembre! Espanya de veres…

L’amic blaver
Hi estic d’acord. El que tinc clar és que no pense votar PP ni Cs. No entenc com no he vist abans el menyspreu que senten pel valencià.
Ens calen representants del nostre poble. Potser donaré un vot de confiança a Compromís-Podemos. Diuen que estan a favor del dret a l’autodeterminació. No sé ben bé que vol dir això perquè no ho expliquen amb total claredat. Ja veurem.

En Bosch
Encara que no m’agrada gens el que varen fer amb els del Bloc que no volien anar amb Podemos, cosa que va ser votada, jo donaré el meu vot a Compromís-Podemos o a Ara País Valencià. Tant me fa, sempre que defense el sobiranisme valencià.

Pep Amagat
Em sap greu, Bosch i amic blaver, però anar a Madrid a què, a fer el pallasso? Defensar i donar testimoni del nostre poble. Raonar amb eixa gent, vaja pèrdua…. Els que manen allí sempre tenen raó, o això diuen i creuen. Nosaltres els valencians no existim per a ells. Només saben que hi ha les platges de Gandia, Cullera o Benidorm i poca cosa més. Alguns d’eixos turistes del centre, quan passaven per la carretera de Gandia, li furtaven al meu avi els raïms de moscatell del bancal que tenia a la vora de la carretera. Vaja, gentola!
Voleu dir que la nostra presència al Congrés de diputats val per alguna cosa?

L’amic blaver
Crec que cal algú que ens represente, em sembla a mi.

Pep Amagat
Fan fàstic els polítics de casa nostra. Això deia un home major del poble. Ben mirat de raó no li’n falta. El president de la nostra Generalitat ha anat a parlar amb el del govern central a la recerca d’un millor finançament. Em jugue el que siga que s’ha venut per un plat de llenties. Li deuen haver donat quatre cèntims i au, cap a casa amb la cua entre cames. I el que més greu em sap és que, sense saber-ho de cert, gose dir que li ha pispat la promesa d’anar contra els catalans. I això em fa el mateix fàstic que deia l’home major del poble. Sóc independentista, encara que no veja clar això de PPCC, dels quals no me n’acabe de fiar. Com deia, doncs, no sóc d’aquests però estic en desacord d’anar en contra dels catalans. I tot, sí, per quatre perretes com deia eixe major. No volem unes engrunes com a finançament, volem un president que hauria d’exigir un finançament com cal: són els nostres diners. No volem el “Fondo de liquidez autonómico”. Això és per tapar la boca, ah i de passada, lluitar contra els catalans, ja que potser el senyor Puig s’ha compromés amb els unionistes per anar en contra dels sobiranistes.

Ja sé que els valencians se senten molt espanyols. Tant que fins i tot paguen impostos i no reclamen el que és seu. Que bons xics, eh! A què sí? No com els catalans. Això sí, sempre ens donaran quatre cèntims per fer moros i cristians, per fer bous, o per fer falles…
Sí que estem apanyats. Així no eixirem del pou. Ni que ens estiren de ramals.
Només anem a sacsejades.

En Bosch
Això és el que deuen pensar aquests valencians segur que balafiaran els diners, com fin ara.

Pep Amagat
No, crec que no. Em sembla que diran aquests valencians són bastant dòcils. Mira, que n’arriben a ser tan bons xics i tan espanyols: quin gust.

Ara els socialistes catalans, vaja quins altres, fan la proposta de portar el senat a Barcelona. Tanmateix, el que els independentistes volen són les seues pròpies institucions. No les de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa