Fa més qui vol que qui pot (8)
Pep Amagat
Prou que ho sé que se’ls ha begut l’enteniment. La decisió del suprem òrgan de diumenge darrer en l’oracle del cupisme va decidir no donar suport a en Mas. Un llegeix que a les negociacions entre JxSí i la CUP, diferents negociadors dels anomenats anticapitalistes es feien la traveta entre ells. Malament. Així difícil anar enlloc. Posar-se bastons a les rodes entre ells, equival a posar-ne també a la resta dels col·legues polítics sobiranistes?

Diumenge al matí em preguntava, es produirà un empat i s’haurà d’anar a un tie-break? No, no, definitivament la resolució final fa la sensació que els cupaires estan donant al PP aires. Ara per ara representa un cop mortal al sobiranisme, sotmés al jou d’ells per més que els altres també facen errors.

No veig clar això de presumir de la coherència i de ser tan purs. No es miren massa a ells mateixos i mateixes? Sembla evident que de nacionalistes poca cosa, no? Mas és el problema. Si els cupaires han de ser fidels al seu purisme igualment, allò que no els agrade a cada moment, posaran bastons a les rodes a cada decisió que es prenga des del govern i des del parlament, per tant, és clar, millor anar a les eleccions. Si han de ser tan purs, em pregunte si la CUP serà un aliat incondicional o un destorb. Ja veurem, no?

En Bosch
Però no deies que eren els més demòcrates? Em sembla que tenien igual de demòcrates que els anarquistes de la CNT.
Crec que els cupaires s’han enganyat, ja que han donat preferència a la ideologia abans de tindre un país independent. Hauria d’haver sigut a l’inrevés.
El que és ben clar per mi és que Mas va obrir el camí des del poder real en el moment que va permetre ficar les urnes el 9N. Això va dir l’amic blaver, i raó no li’n faltava.

Pep Amagat
Sí, ho deia. I tant que sí. A mi el procés català em despertava simpatia perquè volien aconseguir no sol la independència de Catalunya sinó ajudar amb la del PV. Aquest xantatge a JxS pot costar-li una oportunitat històrica per la independència, ja que anar a unes noves eleccions representa quelcom incert.

En Bosch
La CUP, igual que hi ha empreses amb molt d’èxit d’importació dels seus productes i que moren en el seu propi embolic de comptes perquè perden el control, pot morir en la borratxera d’una quedada d’uns amics en cap de setmana. El cupisme ha tocat sostre perquè no sap discernir i triar la palla del blat. Com una mare que vol abastar tant que devora tot el que ha creat. Estan a punt de rebentar el procés definitivament.

Pep Amagat
Si la CUP té raó amb el que diu, n’hi ha prou amb tenir raó? Vertaderament per tenir raó el pacte ha d’anar endavant, si no t’hauràs quedat amb tots els arguments que vulgues però no hauràs aconseguit res pràctic. En unes noves eleccions CUP i Mas, cabuderia en uns i golafreria en altres, pagaran els plats i fins i tot, vés a saber, Esquerra Republicana. En una paraula, l’independentisme en general, i guanyaran els altres.

En Bosch
Així, tu creus que els sobiranistes no tindran prou diputats?

Pep Amagat
Segur que no. Ja ho veuràs, ja. A mi em queien, i em cauen bé, per això els votaria si la CUP es presentara al PV. Tanmateix, el seu fanatisme i purisme em costa de pair.

En Bosch
Jo no podria amb el seu comunisme visceral. No puc amb els bancs i les multinacionals que són els amos de tot i fomenten fer un poble ruc per poder-lo manipular. Però tampoc aniria amb aquests radicals. Em dol que vulguen desaprofitar l’ocasió, potser s’han atorrollat i els ve massa gros negociar amb els altres.

Pep Amagat
El que està clar és que es va a unes eleccions. Potser això dels deu diputats de la CUP només haja estat un miratge, vés a saber si queda com un parrac.
Ahir dia huit una altra reunió amb resultat incert, tal vegada negatiu. També es comenta que els cupaires, que es creuen tan purs, ara resulta que alguns de la direcció van fer trampa el dia de l’empat a Sabadell. En una paraula que aquesta gentola també són corruptes, ja que Anna Gabriel, si guanyava el SÍ, va amenaçar de trencar la CUP. Mai no m’ho imaginava. Això, tanmateix, encara està per provar i només són especulacions. Només són barbaritats que es diuen.

En Bosch
Tant de bo siguen només especulacions i res veritat! Però és mal senyal per a una antisistema, si no és que estiga relacionada amb el CNI. No volen Mas per corrupte i també seria el cas que ells ho foren. Òndia, on anem a parar!
Ja veieu, xe, ací molta corrupció i allà sembla que ens vulguen imitar.

Comparteix

Icona de pantalla completa