Dates i fets de l'11 d'abril

11 abril 2019 06:00h

2017.- La Comissió Europea fa públic l'informe sobre la independència i la qualitat de la justícia en els estats membres i s'observa com Espanya té la quarta pitjor valoració després de Croàcia, Eslovàquia i Bulgària.

2007.- El Comité de Peticions del Parlament Europeu aprova un informe que dona el vistiplau a les conclusions dels dos europarlamentaris que havien denunciat abusos urbanístics al País Valencià després de visitar la zona.

1993.- Un grup neonazi assassina a ganivetades el jove de la comarca de l'Horta Guillem Agulló a la vila de Montanejos. Posteriorment, qui va ser declarat el seu assassí, Pedro Cuevas, es presentà a la llista electoral de les Eleccions Municipals de 2007 a Xiva, pel partit Alianza Nacional.


1978.- El Consell del País Valencià celebra la primera sessió després d'instaurada la Generalitat.

1924.- Constitució de la Unión Naval de Levante.

1832.- Naix a València el dramaturg Rafael Maria Liern i Cerach, persona que va destacar per la seua obra teatral i més concretament per la producció de sainets.

1713.- Tractat d'Utrech que reconeix Felip V com a rei d'Espanya a canvi de cedir Menorca i Gibraltar als anglesos; els Països Baixos, Nàpols, Milà i Sardenya, a la casa d'Àustria, i Sicília, al duc de Savoia.

1280.- Pere I atorga carta pobla a fur de València, per al castell de Biar i els llocs d'Almirra, Beneixama, Negret i Benizayama, així com per al castell de Tàrbena.

1261.- Jaume I promulga un privilegi que obliga la Corona a jurar els furs del Regne de València i convocar les Corts del regne en el termini d'un mes, immediatament després de començar un nou regnat.

next