Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 16 d’abril

2011.- Milers de persones es manifesten pels carrers de València per a demanar que tornen les emissions de TV3 al País Valencià. L’acte organitzat per ACPV conclou amb un concert de Lluís Llach.

2008.- El València s’enduu la seua setena Copa del Rei de futbol davant del Getafe, al qual derrota per 3 a 1. El partit se celebra a l’estadi Vicente Calderón de Madrid, davant d’uns 55.000 espectadors.

2007.- Carles Santos i Rodolf Sirera reben dos premis Max de les arts escèniques. El primer com a millor director musical i composició i el segon com a millor autor teatral català.

2004.- El candidat del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero, és elegit president del govern espanyol per majoria absoluta en la primera votació de la sessió d’investidura. Rep 183 vots a favor provinents del PSOE, Esquerra Republicana de Catalunya. Esquerra Unida, Coalició Canària, Bloc Nacionalista Gallec, Chunta Aragonesista. Hi ha l’abstenció de Convergència i Unió, Partit Nacionalista Basc, Eusko Alkartasuna i Nafarroa Bai.

2001.- Fa el seu traspàs l’empresari i financer valencià nascut a Torrent de l’Horta Josep Maria Simó Nogués.

1998.- Inauguració de l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València.

1976.- Agressions a mossén Pere Riutort per “catalanista” dins la Llotja de València, durant la celebració de ‘La paraula valenciana’.

1973.- Mor en accident de trànsit a la vila conquense de Villarrubio Luis Manuel Ferri Llopis, conegut artísticament com a Nino Bravo, cantant melòdic valencià.

1939.- Publicació a València del primer número del diari Avance, òrgan de la FET i de les JONS que, posteriorment, es convertiria en Levante.

1814.- Ferran VII fa la seua entrada a València, on se li farà entrega del Manifiesto de los Persas, en què 69 diputats l’insten a recuperar el poder absolut. Fou rebut amb demostracions de foll entusiasme. El monarca fou hostatjat al palau dels comtes de Cervelló (actual plaça de Tetuan) i romangué a València fins al 5 de maig.

1303.- La regina Na Blanca, senyora d’Ontinyent i esposa del Jaume II, confirmà en l’escrivania general de la cúria d’Ontinyent a Bertomeu de Castellar i un dels seus fills, segons un document referendat per Pere Pich, secretari de la reina i notari públic de Xàtiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa