Dates i fets del 16 d'abril

1814.- Ferran VII fa la seua entrada a València, on se li farà entrega del Manifiesto de los Persas, en el qual 69 diputats l’insten a recuperar el poder absolut.

Ferran VII

1939.- Publicació a València del primer número del diari Avance, òrgan de la FET y de las JONS, que, posteriorment, es convertiria en Levante.

Avance

1973.- Mort en accident de trànsit del cantant Nino Bravo.

Nino Bravo

1976.- Agressions a mossèn Pere Riutort per "catalanista" dins la Llotja de València, durant la celebració de "La paraula valenciana".

1998.- Inauguració de l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València.

L'Hemisfèric

2004.- El candidat del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero, és elegit president del govern espanyol per majoria absoluta en la primera votació de la sessió d'investidura. Rep 183 vots a favor provinents del PSOE, Esquerra republicana de Catalunya, Esquerra Unida, Coalició Canària, Bloc Nacionalista Gallec i Chunta Aragonesista. Hi ha l'abtenció de Convergència i Unió, Partit Nacionalista Basc, Eusko Alkartasuna i Nafarroa Bai.

José Luís Rodríguez Zapatero

2007.- Carles Santos i Rodolf  Sirera reben dos premis Max de les arts escèniques. El primer com a millor director musical i composició i el segon com a millor autor teatral català.

Carles Santos

2008.- El València s'enduu la seua setena Copa del Rei de futbol davant del Getafe, al qual derrota per 3 a 1. El partit se celebra a l'estadi Vicente Calderón de Madrid, davant d'un 55.000 espectadors.

València CF

2011.- Milers de persones es manifesten pels carrers de València per a demanar que tornen les emissions de la TV3 al País Valencià. L'acte organitzat per ACPV conclou amb un concert de Lluís Llach.

Manifestació per TV3

2015.- L'exvicepresident econòmic del govern de José Maria Aznar, expresident de Bànkia i exdirector del Fons Monetari Internacional, Rodrigo Rato, és detingut durant algunes hores mentre agents de l'Agència Tributària escorcollen el seu domicili.

Rodrigo Rato 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat