Dates i fets del 16 d'abril

1814.- Ferran VII fa la seua entrada a València, on se li farà entrega del Manifiesto de los Persas, en el qual 69 diputats l’insten a recuperar el poder absolut.

Ferran VII

1939.- Publicació a València del primer número del diari Avance, òrgan de la FET y de las JONS, que, posteriorment, es convertiria en Levante.

Avance

1973.- Mort en accident de trànsit del cantant Nino Bravo.

Nino Bravo

1976.- Agressions a mossèn Pere Riutort per "catalanista" dins la Llotja de València, durant la celebració de "La paraula valenciana".

1998.- Inauguració de l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València.

L'Hemisfèric

2004.- El candidat del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero, és elegit president del govern espanyol per majoria absoluta en la primera votació de la sessió d'investidura. Rep 183 vots a favor provinents del PSOE, Esquerra republicana de Catalunya, Esquerra Unida, Coalició Canària, Bloc Nacionalista Gallec i Chunta Aragonesista. Hi ha l'abtenció de Convergència i Unió, Partit Nacionalista Basc, Eusko Alkartasuna i Nafarroa Bai.

José Luís Rodríguez Zapatero

2007.- Carles Santos i Rodolf  Sirera reben dos premis Max de les arts escèniques. El primer com a millor director musical i composició i el segon com a millor autor teatral català.

Carles Santos

2008.- El València s'enduu la seua setena Copa del Rei de futbol davant del Getafe, al qual derrota per 3 a 1. El partit se celebra a l'estadi Vicente Calderón de Madrid, davant d'un 55.000 espectadors.

València CF

2011.- Milers de persones es manifesten pels carrers de València per a demanar que tornen les emissions de la TV3 al País Valencià. L'acte organitzat per ACPV conclou amb un concert de Lluís Llach.

Manifestació per TV3

2015.- L'exvicepresident econòmic del govern de José Maria Aznar, expresident de Bànkia i exdirector del Fons Monetari Internacional, Rodrigo Rato, és detingut durant algunes hores mentre agents de l'Agència Tributària escorcollen el seu domicili.

Rodrigo Rato 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat