Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 17 d’abril

2000.- La Generalitat Valenciana aprova els estatuts de la Universitat de València però deixa pendent d’aprovació l’article que fa referència a l’avaluació sobre el coneixement de la llengua catalana per a accedir a la funció docent.

2000.- Se signa l’acord de creació de l’Institut Ramon Llull per a la projecció exterior del català. L’institut resta obert a la integració de tots els governs dels territoris de parla catalana i tindrà un funcionament semblant al de l’Institut Cervantes del món hispànic.

1998.- Un col·lectiu d’independents refunda l’històric partit valencianista Esquerra Valenciana. Entre els principals impulsors es troben Aureli Ferrando, Guillem Agulló, Víctor Baeta i Rodolf Soler.

Esquerra Valenciana

1996.- El Parlament d’Estrasburg aprova la creació d’una cartilla sanitària europea vàlida per a tots els països de la UE.

1980.- Manuel Broseta nega, una vegada més, la via del 151.

1946.- Mor a València el músic i compositor Gustavo Pascual i Falcó, autor del pasdoble Paquito el chocolatero.

1931.- El diari ABC publica la renúncia oficial del rei Alfons XIII.

1814.- Proclama absolutista a València a càrrec del capità general Elio, que jurà mantenir Ferran VII amb tots els seus drets.

Ferran VII

1723.- Fa el seu traspàs a València l’erudit, matemàtic, cartògraf i teòleg Tomàs Vicent Tosca i Mascó, conegut popularment com ‘el Pare Tosca’.

1281.- Nova carta pobla d’Almussafes, concedida pels seus senyors.

1237.- Jaume I convoca a Terol l’exèrcit amb el qual ha de conquistar València.

1233.- Balasc d’Alagó atorga carta de poblament a Morella per a 500 pobladors.

Morella

Comparteix

Icona de pantalla completa