Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 18 d’abril

2012.- El rei Joan Carles I demana perdó a l’eixida d’una operació i admet que ha comés un greu error i que no tornarà a succeir.

2004.- Entra en vigor la normativa d’etiquetatge i traçabilitat dels productes que continguen organismes modificats genèticament, coneguts com a a transgènics, en tota la Unió Europea.

2004.- El president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, anuncia oficialment la retirada del contingent de 1.300 soldats espanyols destinats a l’Iraq davant la impossibilitat que l’ONU prenga de manera immediata el control de la situació en aquest país.

1971.- El València CF, campió de la lliga de futbol.

1955.- Mor a Nova Jersey el Premi Nobel de Física de l’any 1921, Albert Einstein, el científic més conegut i important del segle XX.

1946.- Es dissol la Societat de Nacions degut a la creació de l’Organització de Nacions Unides (ONU).

1939.- L’alcalde de Montserrat, Ascensio Campos, escriu al governador civil de València per a posar-lo al corrent de les dificultats en la gestió del camp de concentració existent en aquest terme municipal, degut a la quantitat de presoners polítics montserraters detinguts per l’exèrcit franquista d’ocupació.

1910.- La dreta regional convoca i realitza un míting contra les escoles laiques a la localitat de Vila-real.

1848.- Reforma monetària de Bertran de Lis, que estableix el real de plata com a unitat base.

1847.- Adquisició de la Torre de la plaça Major com a presó del Partit Judicial de Torrent de l’Horta.

1839.- Els carlins alcen el setge de Vilafamés quan arriben reforços durant la Primera Guerra Carlina.

1599.- Felip II i Margarita d’Àustria ratifiquen el seu matrimoni a la seu de València.

1599.- La infanta de Castella Isabel Clara Eugènia es casa amb el seu cosí Albert VII d’Àustria i amb aquest matrimoni arribà a ser princesa d’Aragó i arxiduquesa d’Àustria. El mateix dia i any, el rei Felip III de Castella es casà a la Catedral de València amb Margarida d’Àustria, que esdevingué monarca consort d’Espanya entre 1599 i 1611.

1254.- L’abat del monestir de Roda concedeix carta de poblament al lloc d’Alhorre, al terme de Morella, també conegut com Mas de Fra Ximeno.

Comparteix

Icona de pantalla completa