Dates i fets del 21 d'abril

21 abril 2019 06:00h

2005.- Aprovat el matrimoni entre parelles del mateix sexe al Congrés de Diputats espanyol amb els vots en contra del Partit Popular.

1997.- Sentència del Tribunal Constitucional sobre la legalitat de l'ús dels termes "valencià" i "català" per a referir-se a la llengua dels valencians.

1995.- La Generalitat Valenciana signa un conveni amb la Universitat i el Consell Superior d'Investigacions Científiques per a la creació d'un centre de recerca sobre desertització.

1995.- S'inaugura a Sagunt el primer ecoparc del País Valencià que és també el primer de l'Estat espanyol amb una instal·lació per a recuperar i reciclar els gasos procedents dels clorofluorocarburs.

1981.- En les excavacions realitzades al voltant de la Torre de Torrent es troben peces arqueològiques que confirmen l'existència d'un mur defensiu que formava part del conjunt. Mur que anys després es confirmava amb la presència del fossat que volta el monument.

1979.- Incidents provocats per "blavers" en la presa de possessió de l'alcalde socialista de València Martínez Castellano.

1920.- Fa el seu traspàs a València Josep Aixa Íñigo, escultor valencià, autor de la figura en bronze de Joan Lluís Vives del claustre de la Nau de la Universitat de València.

1871.- Alçament Carlista. Inicis de la Tercera Guerra Carlista.

1834.- Divisió de les províncies del conjunt de l'Estat en partits judicials.

1816.- Naix a Benaguasil, a la comarca de Camp de Túria, Joan Baptista Plasència i Valls, organista i compositor, primer d'una nissaga de músics valenciana.

1766.- Es produeix un avalot antifeudal de certa magnitud a la localitat d'Albatera.

1648.- Carta de les Corts Valencianes als jurats de les ciutats sobre mesures a prendre contra els bandolers que infesten el regne.


next