Dates i fets del 21 d'abril

1648.- Carta de les Corts Valencianes als jurats de les ciutats sobre mesures a prendre contra els bandolers que infesten el regne.

Corts Valencianes

1766.- Avalot antifeudal a Albatera.

Revolta antifeudal 

1834.- Divisió de les províncies del conjunt de l’Estat en partits judicials.

1871.- Alçament Carlista. Inicis de la Tercera Guerra Carlista.

Tercera guerra carlista 

1979.- Incidents provocats per “blavers” en la presa de possessió de l'alcalde socialista de València, Martínez Castellano.

Fernando Martínez Caballero 

1981.- En les excavacions realitzades al voltant de la Torre de Torrent es troben peces arqueològiques que confirmen l’existència d’un mur defensiu que formava part del conjunt; mur que anys després es confirmava amb la presència del fossat que volta el monument.

Torre de Torrent

1995.- S'inaugura, a Sagunt, el primer ecoparc del País Valencià, que és també el primer de l'Estat espanyol, amb una instal·lació per a recuperar i reciclar els gasos procedents dels clorofluorocarburs.

Parc de Sagunt 

1995.- La Generalitat Valenciana signa un conveni amb la Universitat i el Consell Superior d'Investigacions Científiques per a la creació d'un centre de recerca sobre desertització.

Centre de recerca de la Universitat de València 

1997.- Sentència del Tribunal Constitucional sobre la legalitat de l’ús dels termes “valencià” i “català” per a referir-se a la llengua dels valencians.

Tribunal constitucional

2005.- Aprovat el matrimoni entre parelles del mateix sexe al Congrés de Diputats espanyol amb el vot en contra del Partit Popular.

Congrés dels diputats

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat