Dates i fets del 21 d'abril

1648.- Carta de les Corts Valencianes als jurats de les ciutats sobre mesures a prendre contra els bandolers que infesten el regne.

Corts Valencianes

1766.- Avalot antifeudal a Albatera.

Revolta antifeudal 

1834.- Divisió de les províncies del conjunt de l’Estat en partits judicials.

1871.- Alçament Carlista. Inicis de la Tercera Guerra Carlista.

Tercera guerra carlista 

1979.- Incidents provocats per “blavers” en la presa de possessió de l'alcalde socialista de València, Martínez Castellano.

Fernando Martínez Caballero 

1981.- En les excavacions realitzades al voltant de la Torre de Torrent es troben peces arqueològiques que confirmen l’existència d’un mur defensiu que formava part del conjunt; mur que anys després es confirmava amb la presència del fossat que volta el monument.

Torre de Torrent

1995.- S'inaugura, a Sagunt, el primer ecoparc del País Valencià, que és també el primer de l'Estat espanyol, amb una instal·lació per a recuperar i reciclar els gasos procedents dels clorofluorocarburs.

Parc de Sagunt 

1995.- La Generalitat Valenciana signa un conveni amb la Universitat i el Consell Superior d'Investigacions Científiques per a la creació d'un centre de recerca sobre desertització.

Centre de recerca de la Universitat de València 

1997.- Sentència del Tribunal Constitucional sobre la legalitat de l’ús dels termes “valencià” i “català” per a referir-se a la llengua dels valencians.

Tribunal constitucional

2005.- Aprovat el matrimoni entre parelles del mateix sexe al Congrés de Diputats espanyol amb el vot en contra del Partit Popular.

Congrés dels diputats

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat