Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 24 d’abril

Dia estatal de la Fibrosi Quística / Dia mundial de la meningitis

2015.- L’Ajuntament de València aprova retirar la medalla de la ciutat al dictador Francisco Franco, que li va ser concedida a títol honorífic el 1942.

2007.- La jutge denega el tancament del repetidor del Mondúver, propietat d’Acció Cultural del País Valencià, perquè l’execució del tancament li sembla desproporcionada i vulnera drets fonamentals.

Repetidor de Mondúver

2003.- El Pamesa València de Bàsquet es proclama guanyador de la Copa ULEB de bàsquet en derrotar el Nova Mesto eslovè per 78 a 76 a la pista de la Font de Sant Lluís de València.

1997.- Una sentència del Tribunal Constitucional decideix que la Universitat de València pot usar indistintament els termes català i valencià.

1984.- Premsa canària compra el Levante per valor de 498 milions de pessetes.

1984.- Recuperat el quadre La Batalla d’Almansa per al Palau de Benicarló.

1936.- Creació de las Juventudes Socialistas Unificadas a Alacant.

1930.- Junta general de constitució de l’Agrupació Valencianista Republicana, partit d’esquerra de la xicoteta burgesia que impulsaria la campanya a favor d’un estatut d’autonomia valencià.

1891.- Inauguració de la línia de tramvia a vapor de València al Grau.

Tramvia de vapor de València al Grau

1873.- Es dóna per conclòs el plet històric entre els termes de Guadassuar i l’Alcúdia. La Comissió creada a l’efecte es va reunir i va acordar donar valor al plànol alçat per Manuel Piñón.

1864.- Naix al Cabanyal de València el dramaturg, novel·lista, compositor i periodista Bernat Morales i Sanmartín.

1280.- Apareix un mandat del rei en què es diposa que el veïnat d’Ontinyent no prengueren part de la guerra anunciada, perquè els havia absolt d’aquesta obligació, en consideració als serveis prestats a la corona.

Comparteix

Icona de pantalla completa