Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 27 d’abril

Dia internacional del disseny gràfic

2007.- L’escriptor valencià Joan Francesc Mira guanya el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana.

2001.- El Consell Valencià de Cultura acorda per unanimitat recomanar a la Conselleria de Cultura i Educació que s’interesse activament per l’ampliació del museu Temps de Dinosaures de Morella i del Centre d’Interpretació de Vallivana, així com de la creació d’un Centre de Recerca i Investigació Paleontològica a aquesta vila.

1996.- Prop de 50.000 persones es manifesten a València sota el lema ‘Ara més que mai’ a favor de la unitat de la llengua i contra la política lingüística de la Generalitat governada pel Partit Popular.

1947.- Naix a Mallorca la cantautora Maria del Mar Bonet.

1931.- El govern provisional de la República espanyola adopta la bandera tricolor com a ensenya oficial.

1813.- Naix a Xàtiva l’historiador Vicente Boix i Ricarte.

1798.- La Reial Societat Econòmica d’Amics del País publica al Diario de Valencia les mesures adoptades per fer front a l’augment de l’atur i a la gran quantitat de pobres com a conseqüència de la crisi econòmica de finals d’aquell segle.

1654.- El comte de Gestalgar, Gaspar de Mompalau, ordena fixar les fites entre Gestalgar i Sot de Xera, afavorint en aquest acte les seues terres en detriment de les de Sot de Xera.

1400.- El rei Martí I atorga protecció i perdó als qui vagen a poblar Guardamar, despoblat després de la guerra contra Castella.

1307.- Guillem d’Anglesola ven als templers el seu castell de Culla amb els llocs de Corbó, Boí, Vistabella, Benafigos, Atzeneta, Molinell, Torre en Besora, Benassal, Vilar de Canes i el Castellar a ell pertanyents.

1296.- La flota catalanoaragonesa havia conquistat Guardamar, al regne musulmà de Múrcia, vassall dels castellans. Cap al 22 de maig conquistaria Cartagena i cap al 23, Águilas.

Comparteix

Icona de pantalla completa