Dia Mundial de la llibertat de Premsa – Dia Mundial del celíac

2016.- Felip VI signa per primera vegada la convocatòria de repetició d’eleccions generals des que es va instaurar la democràcia, per incapacitat de formar govern.

1997.- Fa el seu traspàs a Múrcia el guitarrista Narciso Yepes. Va rebre les primeres lliçons de guitarra als 5 anys i quan tenia 13 va ingressar al Conservatori de València, ciutat on la seua família es va establir després de la Guerra del 1936. El salt a la fama es va produir el 1947 amb la interpretació del Concert d’Aranjuez, de Joaquin Rodrigo, sota la batuta d’Ataúlfo Argenta.

Narciso Yepes

1975.- Naix a Xàtiva el professor, científic i il·lustrador Ximo Cerdà.

1950.- Naix a Utiel el filòsof i escriptor valencià Gabriel Albiac.

1939.- Desfilada militar organitzada a València i conegut com a ‘Desfile de la Victoria per a commemorar la conquesta de la ciutat en acabant la guerra del 1936.

1837.- Els carlins alcen el setge de Benicarló després que els liberals reberen reforços durant la Primera Guerra Carlina.

1527.- L’emperador Carles V arriba a València per a jurar els furs del regne. A causa de l’acumulació de gent que presenciava la seua entrada a la ciutat, s’afonà el pont del Real i van morir moltes persones.

1509.- Naixement de Joan, fill de Ferran el Catòlic i la seua segona esposa Germana de Foix. El nadó, que va morir a les poques hores, hauria heretat, de viure, la Corona d’Aragó, amb la qual cosa s’hauria separat aquesta de la de Castella.

Comparteix

Icona de pantalla completa