2004.- El Fons Monetari Internacional elegeix l’advocat, economista i polític espanyol Rodrigo Rato nou director d’aquest organisme en substitució de l’alemany Hans Köhler.

1999.- Una parella d’alemanys mor a causa de l’atac d’uns tigres al Safari Parc del municipi del Verger. Es tracta del primer accident mortal patit en aquestes instal·lacions.

1997.- Amb l’entrada en vigor de la nova Llei d’Organització i Funcionament de l’Administració General de l’Estat desapareix la figura del governador civil.

1996.- El líder del Partit Popular, José María Aznar, és investit president del govern espanyol al Congrés dels Diputats, en primera votació, amb 181 vots.

1990.- La Universitat Politècnica de València investeix doctor honoris causa l’artista plàstic valencià Vicent Aguilera i Cerní.

1979.- Es constitueix el Senat espanyol per primera vegada després de la nit del franquisme, una institució que havia estat concebuda com a cambra territorial, però que en realitat actua com a cambra de segona lectura del legislatiu.

1936.- Federica Montseny assumeix la responsabilitat del Ministeri de Sanitat de la Segona República espanyola, de manera que esdevé la primera dona ministra a Espanya.

1906.- Els membres del Centre d’Excursions de la Secció d’Arqueologia de Lo Rat Penat, promogut l’any 1880 per Teodoro Llorente Olivares amb una finalitat històrica, patriòtica i artística, visita Torrent per a estudiar els principals monuments de la vila.

1814.- Ferran VII firma secretament a València el decret que anul·lava la Constitució del 1812 i establia l’absolutisme. Igualment, el rei ordena la detenció dels diputats que més s’havien distingit per la seua postura liberal durant les Corts de Cadis.

1757.- Naix a Ènguera, la Canal de Navarrés, l’arquitecte i escultor valencià Manuel Tolsà.

1707.- El duc de Berwick, cap de les tropes borbòniques, envia missatgers a València, des de Bunyol, exigint la rendició de la ciutat, després de la derrota austriacista.

1704.- Desembarca a Lisboa l’arxiduc Carles d’Àustria al front de 14.000 soldats.

1675.- Creació de l’Observatori de Greenwich, per ordre del rei Carles II d’Anglaterra.

1282.- L’infant Sanç de Castella atorga el fur de Toledo a Oriola.

Comparteix

Icona de pantalla completa