Dates i fets del 7 de maig

2007.- La filòloga valenciana Maria Josep Escrivà esdevé poetessa de la Ciutat de Barcelona després de ser proclamada guanyadora dels Jocs Florals per la col·lecció de poemes inèdits Flors a casa.

2003.- L’alcaldessa de València d’aleshores, Rita Barberà, i el president de la Generalitat en aquell moment, José Luis Olivas, inauguren el Museu d'Història de la Ciutat de València. El nou equipament es troba a la Sala Hipòsita de l'antic Dipòsit d'aigua soterrani del segle XIX a cavall dels municipis de València i Mislata.

1983.- Primeres eleccions autonòmiques i segones locals amb triomf del PSPV-PSOE. El socialista Joan Lerma, primer president de la nova Generalitat.

Presa de possessió de Joan Lerma

1951.- Naix a la vila de Carlet, a la comarca de la Ribera, el metge i científic valencià Bernat Sòria Escoms. Fou ministre de Sanitat i Consum entre el 6 de juliol de 2007 i el 7 d'abril de 2009.

1950.-Estrena a París del Concierto de Aranjuez del mestre Joaquim Rodrigo.

1910.- Pas del cometa Halley pròxim a la Terra.

1906.- Primer número del periòdic quinzenal València Nova, que aglutinava una sèrie de nous escriptors com Martínez Ferrando, Durán i Tortajada, Gaetà Huguet i d’altres. Tancat el 1907, reapareixerà com a setmanari de febrer a març de 1913.

València Nova 

1707.- El Consell General de València decideix entregar la ciutat a les tropes de Felip de Borbó.

1271.- Alfons X el Savi, rei de Castella, concedeix el fur d’Alacant a la vila de Guardamar.

Alfons X

 

 

  • Dates i fets del 7 de maig (Espai cedit per la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes)

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat