Dates i fets del 7 de maig

7 maig 2019 06:00h
Ramón Simarro Oltra

2010.- Mor Empar Granell, mestra i activista de l'ensenyament en valencià.

2007.- La filòloga valenciana Maria Josep Escrivà esdevé poetessa de la Ciutat de Barcelona després de ser proclamada guanyadora dels Jocs Florals per la col·lecció de poemes inèdits Flors a casa.

2003.- L’alcaldessa de València d’aleshores, Rita Barberà, i el president de la Generalitat en aquell moment, José Luis Olivas, inauguren el Museu d'Història de la Ciutat de València. El nou equipament es troba a la Sala Hipòsita de l'antic dipòsit d'aigua soterrani del segle XIX, a cavall dels municipis de València i Mislata.

1983.- Primeres eleccions autonòmiques i segones locals amb triomf del PSPV-PSOE. El socialista Joan Lerma, primer president de la nova Generalitat.

Presa de possessió de Joan Lerma

1951.- Naix a la vila de Carlet, a la comarca de la Ribera, el metge i científic valencià Bernat Sòria Escoms. Fou ministre de Sanitat i Consum entre el 6 de juliol del 2007 i el 7 d'abril del 2009.

1950.-Estrena a París del Concierto de Aranjuez del mestre Joaquim Rodrigo.

1948.- Naix a la població de Verges el cantautor, escriptor i polític Lluís Llach, darrer component del grup folk Setze Jutges, considerat capdavanter del fenomen de la Nova Cançó i referent per a tres generacions.

1910.- Pas del cometa Halley pròxim a la Terra.

1906.- Primer número del periòdic quinzenal València Nova, que aglutinava una sèrie de nous escriptors com Martínez Ferrando, Durán i Tortajada, Gaetà Huguet i d’altres. Tancat el 1907, reapareixerà com a setmanari de febrer a març del 1913.

València Nova 

1855.- Mor el pintor de Novetlè Ramón Simarro Oltra.

1707.- El Consell General de València decideix entregar la ciutat a les tropes de Felip de Borbó.

1585.- El virrei de València publica una crida per recordar als qui filaven seda que, abans de debanar-la i vendre-la, havien de manifestar, amb jurament, la quantitat de seda que havien filat.

1271.- Alfons X el Savi, rei de Castella, concedeix el fur d’Alacant a la vila de Guardamar.

Alfons X
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next