1981.- La Fira del Llibre es munta per primera vegada a la Llotja de València.

Llotja de València

1980.- Jordi Pujol és elegit 127é president de la Generalitat de Catalunya.

1823.- Les tropes del general absolutista Sempere abandonen el setge de València a causa de la proximitat d’un exèrcit governamental.

1707.- Les tropes de Felip V de Borbó fan la seua entrada a la ciutat de València després de guanyada la Batalla d’Almansa unes setmanes abans.

1701.- Les Corts de Castella reconeixen Felip V com a rei, monarquia que durà fins l’any 1746, tot i que el 1724 va patir una interrupció i va regnar el seu fill Lluís.

1625.- Clausura de les Corts del Regne de València reunides a contrafur a Monsó en les quals els representants dels tres braços van claudicar a pràcticament totes les peticions d’homes i de diners efectuades pel rei i el comte duc d’Olivares.

1540.-Fa el seu traspàs a Bruixes l’humanista i pensador valencià Joan Lluís Vives. Fou un dels màxims representants de l’humanisme europeu, ja que va destacar en diversos àmbits del pensament i de la cultura. Vives es formà en l’humanisme hispà, que amb profundes arrels a l’edat mitjana mantenia l’escolasticisme mentre rebia el Renaixement.

1325.- El bisbe de València atorga carta pobla a Benidorm.

1300.- Després de la rebel·lió dels castellans de Mula i la pèrdua d’aquesta ciutat, Jaume II ordena l’expulsió dels castellans de les seues terres al regne de Múrcia, una mesura que, amb matisacions, no es durà a terme fins els darrers mesos d’aquell any i principis del següent.

1300.- Bernat de Sarrià, almirall d’Aragó, atorga carta pobla a la Vila Joiosa.

Bernat de Sarrià

Comparteix

Icona de pantalla completa