2011.- La ballarina i coreògrafa valenciana Sol Picó va rebre el premi Max de les Arts pel seu treball “El ball”. Va estar guardonada dins les categories de millor intèrpret femenina i millor coreografia.

2005.- El sociòleg Salvador Giner és elegit president de l’Institut d’Estudis Catalans en la segona volta de les votacions.

1978.- Naix a València Nieves Rebolledo Vila, popularment coneguda com a Bebe, actriu i cantant.

1940.- S’autoritza l’eutanàsia a Alemanya entesa com a mort indolora i provocada a persones que decideixen que no volen continuar vivint. Sovint es tracta de persones que pateixen una malaltia dolorosa i terminal.

1844.- Naix a Dénia el religiós i historiador valencià Roc Chabàs Llorens.

1409.- Fra Joan Gilabert Jofré funda l’Hospital de Folls i Innocents. Un personatge de qui diuen les cròniques que el 24 de febrer de 1409, en el moment en què es dirigia a predicar a la catedral, va veure com un grup de gent maltractava un foll. Segons diuen, el frare llançà la idea des de la trona i amb el suport d’un grup de benefactors en el dia de hui es fundava l’Hospital, que més tard, durant el regnat de Ferran el Catòlic, se sotmetria a la Confraria de Santa Maria dels Desemparats. Aquesta acció del Pare Jofré va donar lloc al primer centre psiquiàtric del món.

1245.- Jaume I atorga a Dénia els furs i privilegis de la ciutat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa