Dia Mundial del Lupus

1951.- Fa el seu traspàs a València Josep Manuel Izquierdo Romeu, músic i compositor.

1917.- Es funda la Feria Muestrario Internacional de Valencia, primera institució firal del conjunt de l’Estat.

1897.- Naix a València Josefina Robledo Gallego, una destacada guitarrista que va viure 42 anys al poble de Godella. Deixeble de Francesc Tàrrega, va començar la seua carrera com a concertista als 10 anys.

1841.- El general Espartero es fa càrrec de la Regèndia i els demòcrates dominen la Junta Central. No obstant això, a les grans ciutats i nuclis industrials preferien més una regència col·legiada que no de la del dur Espartero.

1452.- Naix a la vila aragonesa de Sos Ferran el Catòlic, dit també Segon d’Aragó, València, Mallorca i Barcelona i Primer de Navarra. Fou rei igualment de Sicília i de Nàpols i rei consort de Castella entre 1474 i 1504.

1348.- Primers casos de Pesta Negra a Catalunya. L’epidèmia, que el mateix mes afectà també la ciutat de València, va ser molt virulenta a tot el regne. Aquesta serà la primera d’una sèrie d’onades epidèmiques al llarg d’aquest i del segle següent.

1296.- Jaume II entra a Oriola després de deu dies de setge, en la seua conquista del regne musulmà de Múrcia, aliat dels castellans.

Comparteix

Icona de pantalla completa