Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets de l’11 de maig

Dia Internacional contra la sinusitis

1987.- Fa el traspàs a Gandia el sacerdot, escriptor i crític d’art Alfons Roig Izquierdo. Va ser un dels primers a parar l’atenció en l’art abstracte i seguidor de l’impressionisme de Vicent van Gogh i Matisse, i de l’art de Picasso i Kandinski en els temps difícils de la dictadura de Franco.

1978.- El president Josep Lluís Albinyana fa la declaració d’objectius del Consell del País Valencià a la ciutat d’Alacant.

1931.- Incendi d’alguns convents i col·legis religiosos d’Alacant.

1904.- Naix a Figueres el pintor Salvador Dalí, decorador, escriptor i pensador que va esdevenir un dels principals representants del surrealisme que tanta petjada va deixar arreu del món i també entre el conjunt de creadors pictòrics i dissenyadors valencians de la seua època i de posteriors.

1296.- Les noves autoritats locals d’Oriola juren fidelitat i reten homenatge a Jaume II, que confirma a la ciutat tots els seus privilegis, franquícies i llibertats. El mateix faria el monarca el 23 de juliol a Alacant.

1280.- Pere III d’Aragó atorga la carta pobla de Finestrat.

1258.- Tractat de Corbeil entre Lluís IX de França i Jaume I pel qual el primer renunciava a tots els drets que, com a descendent de Carlemany, poguera tindre sobre els comtats catalans, mentre que el segon renunciava a diferents territoris ultrapirinencs excepte la senyoria de Montpeller, el bescomptat de Carladès i la baronia d’Omeladès. El Rosselló, la Cerdanya, el Vallespir i el Capsir continuaren tanmateix en mans de Jaume I.

Comparteix

Icona de pantalla completa