2017.- El ple del Consell del govern valencià aprova el decret segons el qual el valencià és la llengua pròpia de la Generalitat.

2013.- Mor a Requena el piloter professional Antonio Núñez Celda, especialista en les modalitats d’escala i corda i frontó, sempre en la posició de “rest”, guanyador dues vegades del Circuit Bancaixa, entre altres trofeus. Va ser molt lloat per la seua tècnica en el rebot i l’ús de la mà dreta.

2006.- Dos diputats del Partit Socialista del País Valencià a les Corts Valencianes denuncien davant la fiscalia el cobrament de comissions il·legals d’Eduardo Zaplana al parc Terra Mítica.

1997.- L’IEC aprova una modificació dels seus estatuts per a iniciar de manera específica la unitat de la llengua catalana.

1997.- Comencen a València les sessions del judici per l’assassinat de tres joves al municipi d’Alcàsser el 1992.1979.- Manifestació a València contra l’adopció pel Consell preautonòmic de la senyera quadribarrada amb l’escut del rei en Jaume.

1931.- Assalt a la residència dels pares dominics i al convent de les religioses adoratrius de València.

1923.- Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats a València, amb l’assistència del rei Alfons XIII.

1753.- Naix a València el pintor Agustí Esteve i Marqués. Va treballar principalment a la Cort de Madrid i va ser deixeble de Francisco de Goya. És considerat com un dels millors retratistes de finals del segle XVIII i de principis del XIX.

1680.- Després d’un pacte amb el virrei, els homes de la bandositat de mossén Francesc Xolvi s’embarquen per servir de soldats a Milà.

1403.- L’orde de Montesa atorga un nou establiment de les terres de Montcada i Massarrojos.

Comparteix

Icona de pantalla completa