2010.- Fa el seu traspàs a València Rafael Sanus Abad, bisbe auxiliar emèrit i teòleg, destacat per les seues posicions progressistes i per la recerca d’una església valentina acord amb els temps.

2006.- Manifestació a València per la preservació de la fossa on són enterrats milers de represaliats pel franquisme i per a celebrar el 75é aniversari de la II República.

1998.- El Parlament Europeu prohibeix la publicitat del tabac, una mesura que l’any anterior ja van aprovar els ministres de Sanitat de la UE.

1995.- Un vent huracanat, que en alguns moments supera els 100 quilòmetres per hora, provoca danys importants als conreus de la Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida, la Ribera i el Vinalopó.

1984.- L’Orfeó d’Aldaia torna del seu primer viatge fet a l’estranger.

1978.- El Consell tria els seus representants en les comissions de transferències. Manuel Broseta presidirà la del Govern-Consell i Ferran Vidal, la de Diputacions-Consell. L’executiu valencià encara no disposava de cap programa polític.

1956.- Primera emissió de Ràdio Torrent després de la guerra del 36 des d’uns locals situats a la dreta del campanar de l’església de l’Assumpció. La mítica ràdio republicana d’aquesta vila que va competir amb la del bàndol colpista, des de Sevilla, res tenia a veure amb el que havia estat fins l’any 1939.

1468.- Joan II atorga carta pobla a la moreria d’Alcoi.

1360.- Pere IV d’Aragó dit ‘el Cerimoniós’ i Pere I de Castella signen un tractat de pau a Deza (Sòria) i Terrer (Calatayud) que posà fi, momentàniament, a la Guerra dels Dos Peres.

1280.- Pere III d’Aragó atorga carta pobla a la moreria de Vila-real.

Comparteix

Icona de pantalla completa