Dates i fets del 17 de maig

17 maig 2018 01:00h

2005.-  Se celebra per primera vegada el Dia Internacional contra l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

2004.- València reivindica la seu històrica del Col·legi de l'Art Major de la Seda.

1996.- El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, i el president del Govern Balear, Cristòfol Soler, arriben a diversos acords de col·laboració en els aspectes culturals, lingüístics i de promoció turística.

1996.- Deu personalitats catalanes adrecen una carta al nou nunci apostòlic a Espanya, Lajos Kada, per tal de fer-li conéixer el fet diferencial català.

1987.- Primera retransmissió esportiva des de Sagunt de ràdio l'Horta. El partit retransmés es jugava entre l'Acer i el Manises.

1937.- Federica Montseny anuncia a València la seua dimissió del càrrec de Ministra de Sanitat de la Segona República Espanyola, després dels Fets de Maig, en què van haver greus enfrontaments entre les forces de l'Ordre Públic de la Generalitat amb el suport de milicians del PSUC, de la UGT i d'Estat Català contra milicians de la CNT i la FAI, amb el suport del POUM.

1902.- Alfons XIII arriba a la majoria d’edat, jura la Constitució i inicia el seu regnat. Cessa com a regent sa mare, Maria Cristina.

1873.- Naix a la Vall d'Uixó el compositor i guitarrista Estanislao Marco.

1813.- Josep Bonaparte abandona definitivament Madrid, en la Guerra del Francés.

1335.- Es redacten i lliuren les escritures de partició i fites dels termes de Villena i Ontinyent amb intervenció dels infants Ramon Berenguer i el fill de l'infant Manuel.

1256.- Està considerada aquesta data com la partida de naixement o data fundacional de la ciutat d'Alcoi. Actualment és la sisena ciutat més poblada del conjunt de la demarcació i forma part de les conegudes comarques centrals.

1240.- Jaume I comença a atacar Xàtiva i el seu terme.

Jaume I

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next