2006.- S’inaugura el nou museu arqueològic d’Elx, a l’interior del Palau d’Altamira, també conegut com a l’Alcàsser de la Senyoria. Disposa de sales especialitzades en les èpoques ibera i romana i aplega part del patrimoni prehistòric i històric de la ciutat. Durant sis mesos exhibirà la Dama d’Elx.

2004.- El Congrés de Diputats insta a resoldre el conflicte dels papers de Salamanca.

2001.- La UNESCO declara el Misteri d’Elx Obra Mestra del Patrimoni Oral i immaterial de la Humanitat.

1983.- Primeres eleccions autonòmiques al País Valencià i a les illes Balears.

1968.- Multitudinari recital de Raimon a la Facultat d’Econòmiques de la Universitat Complutense de Madrid que acabà amb càrregues de la policia.

1869.- Els representants dels comités republicans federals d’Aragó, Catalunya, València i Balears, territoris de l’antiga Corona d’Aragó, es coordinen per aconseguir un estat republicà espanyol de caràcter federal.

1731.- Naix a Sogorb, comarca de l’Alt Palància, el pintor, gravador i il·lustrador José Camarón Boronat, un dels més destacats de la segona meitat del segle XVIII i origen d’una nissaga artística que es va estendre dins la meitat del segle XIX.

1666.- La reina Marianna d’Àustria, segona esposa de Felip IV, mare i tutora de Carles II, en tornar d’un viatge a Àustria, desembarcà al port de Dénia i es traslladà a Gandia per a continuar cap a Madrid pels caminals públics de l’època que havien estat delimitats durant el segle XV entre Gandia i Ontinyent.

1594.- La vila de Teulada eleva un memorial al rei declarant-se arruïnada a causa dels danys ocasionats pels pirates i pel pagament dels rescats de captius i demanant llicència per a construir una fortalesa on retirar-se “en arrimada de moros”.

1522.- Assassinat a Burjassot de l’Encobert, líder agermanat.

Comparteix

Icona de pantalla completa