Dia Mundial de la Diversitat Cultural

2013.- El Congrés rebutja declarar el 18 de juliol Dia contra el franquisme amb els vots en contra del PP i l’abstenció d’Unión, Progreso y Democracia, una proposta que havia presentat el grup parlamentari Esquerra Plural.

2012.- El que fos president de la Generalitat Valenciana entre Eduardo Zaplana i Francisco Camps abandona la presidència de Bancaixa. José Luís Olivas ho comunica al consell d’administració, que nomena Antonio Tirado com a substitut.

1909.- Naix al Grau de València el fotògraf Agustí Centelles.

1909.- Inauguració de l’Exposició Regional de València instal·lada pels voltants del passeig de l’Albereda, amb presència del rei Alfonso XIII i del cap del govern Maura. Amb aquest motiu, s’estrena el conegut ‘Himne Regional’, que exalta amb narcissisme i placidesa el patriotisme regional. Un himne que no es declara oficial com a regional fins el 1929.

1857.- Primer cens de població. La població de fet del País Valencià en aquell any era d’1.212.432 persones.

1841.- Inaugura a Elx el seu establiment tipogràfic Macià Santamaria. Primera impremta a Elx.

Impremta

1814.- Naix a València José Campo, futur marqués de Campo.

1721.- Felip V pregunta a l’Audiència de València, en una Reial Cèdula, la possibilitat de restaurar parcialment els furs. Aquesta informa negativament, per la qual cosa l’assumpte es tanca sense conseqüències.

1583.- La guarnició de Bèrnia rebutja, amb l’ajuda de gent de la Vila Joiosa, l’atac de quatre vaixells pirates algerians.

1363.- Pere el Cruel de Castella ataca la ciutat de València i enceta un setge que durarà fins al 10 de juny, quan es retirarà a causa de l’heroica defensa dels valencians, comandats per l’infant Alfons. Aquesta efemèride ha passat al llibre de la història com La Guerra dels dos Peres.

1303.- Delimitació de termes entre Almassora i Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa