2013.- El domicili particular del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, és atacat pels “blavers” del Grup d’Acció Valencianista (GAV).

2005.- Populars i socialistes valencians pacten la reforma de l’Estatut d’Autonomia valencià.

2000.- El Valencia CF es proclama subcampió d’Europa en un partit jugat a París contra el Reial Madrid.

1998.- L’equip de futbol de Vila-real empata a 1 a l’estadi de San Lázaro de Compostela, resultat que li permet superar la promoció a primera Divisió des de la seua fundació l’any 1923.

1996.- Comença a Palma de Mallorca el Primer Congrés sobre Normalització Lingüística a les escoles, en el qual participen representants de les Balears, Catalunya, Galícia, Euskadi i Navarra. El govern de Zaplana és l’únic absent en la reunió.

1995.- Fernando Romero, catedràtic d’Enginyeria de Processos de Fabricació, és elegit rector de la Universitat Jaume I de Castelló.

1985.- Exhumació de les despulles del poeta Miguel Hernández per tal d’enterrar-les amb les del seu fill.

1984.- El professor Ramon Lapiedra és triat, democràticament, rector de la Universitat de València Estudi General.

1976.- Constitució de la Taula de Forces Polítiques i Sindicals del País Valencià, on es dissolgueren les anteriors constituïdes: Junta Democràtica del País Valencià i Consell Democràtic del País Valencià.

1941.- És afusellat a Paterna pel règim franquista el doctor Joan Baptista Peset Aleixandre, catedràtic de medicina, exrector de la Universitat de València i diputat per Izquierda Republicana.

1935.- Inauguració del ferrocarril de Silla a Cullera que, el 1971, arribaria a Tavernes de Valldigna i, el 1972, a Gandia.

1897.- Naix a València l’advocat, cap de producció, guionista i director de cinema Lluís Lúcia i Mingarro, fill del polític valencià Lluís Lúcia i Lúcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa