1999.- L’arquitecte Santiago Calatrava rep el premi d’Astúries de les Arts.

1995.- La Confederació de la Petita i Mitjana Empresa Valenciana (PIMEV) tanca un acord amb la Confederació Valenciana de Comerç (COVACO) per a configurar la Confederació Independent de la Petita i Mitjana Empresa.

Empresaris valencians

1991.- Eleccions Autonòmiques, amb triomf del PSPV-PSOE, mentre que, a les locals, el PP, aliat amb UV, arravata l’alcaldia de València als socialistes. També ocuparà el PP la de Castelló.

1983.- L’estació del Nord de València, declarada monument historicartístic.

1978.- Més d’un centenar de persones es tanquen a la facultat de Ciència per a demanar que s’investiguen les agressions al filòleg Sanchis Guarner per part de la ultradreta. Mesos després va rebre un paquet bomba al seu domicili.

1963.- Se celebra a Mallorca l’acabament del Diccionari català. valencià, balear, comunament conegut com a ‘Diccionari del VACABÉS’ o ‘l’Alcover-Moll’.

1948.- En un assalt a la Guàrdia Civil moren els guerrillers antifranquistes Àngel Fuentes Vidosa, Manuel Ortiz, José Nieto Martín, Andrés Gómez i Manuel Torres Camallonga.

1875.- Batalla entre carlistes i liberals entre Llucena i l’Alcora, una de les més sagnants de la darrera guerra carlista i decisiva per a la derrota final dels carlistes.

Guerra carlista

1874.- Els carlistes s’apoderen a Orpesa de la llanxa correu entre Peníscola i Castelló.

1706.- El mariscal de camp Joan Basset allibera la ciutat de Xàtiva, ocupada pels felipistes, comunament coneguts com a botifles o seguidors de Felip V.

1520.- Les unitats militars de la Germania prenen els carrers de València per a pressionar a les eleccions municipals.

Comparteix

Icona de pantalla completa