Dia Internacional del personal de Pau de les Nacions Unides

2015.- Detingut el delegat del govern espanyol al País Valencià, el popular Serafín Castellano, per un presumpte delicte de suborn que va acceptar quan era conseller de Governació d’aquesta comunitat autònoma.

2003.- Obri les portes a Godella el Museu de l’electrodomèstic, instal·lat en una nau industrial de 1.200 metres quadrats de nova planta, obra de l’arquitecte Emili Gímenez (autor de l’edifici de l’IVAM).

1996.- Els rectors de catorze universitats, totes les de l’àmbit lingüístic, excepte la Politècnica de València, signen un manifest on demanen als poders públics el reconeixement legal de la unitat de la llengua catalana.

1931.- Es constitueix l’Agrupació Socialista de l’Alcúdia, una de les més antigues del País Valencià a la qual es va adherir la Societat de Treballadors Agrícoles així com la UGT, que ho va fer el 10 de juny d’aquell mateix any.

1860.- Naix a Camprodón, comarca del Ripollés, el compositor i pianista Isaac Albéniz i Pascual, músic de renom internacional, que va escriure obres per a piano, sis òperes i més de dues dotzenes de cançons, així com diversos temes orquestrals i de cambra.

1822.- Les tropes realistes de Josep Rambla derroten, a la Sènia, l’exèrcit liberal.

1808.- Constitució de la Junta Local de Vinaròs.

1394.- El rei Joan I, en agraïment als seus serveis, concedeix al cavaller Pero Lladró de Vilanova el títol de vescomte de Xelva i li atorga la plena jurisdicció de les terres del seu senyoriu.

1248.- El Comandador de l’Orde del Temple a València dóna carta pobla a la vila de Montcada, a fur de València.

1242.- Jaume I concedeix carta de seguretat i poblament, després de la seua rendició, als musulmans d’Eslida i llocs d’Aín, Veo i d’altres, a la serra d’Espadà, que s’havien revoltat.

Comparteix

Icona de pantalla completa