Dates i fets del 19 de juny

19 juny 2019 06:00h

2014.- El rei Juan Carlos I renuncia al tron, empentat pels casos de corrupció de la família i per la seua mala premsa respecte dels viatges i les relacions amb governants corruptes.

2009.- Mor a Anantapur (Índia) Vicent Ferrer Moncho, conegut internacionalment com a Vicente Ferrer, un missioner, primer jesuïta i després laic, considerat una de les persones més actives en l'ajuda, solidaritat i cooperació amb els desfavorits del tercer món.

1985.- Vaga general a Torrent en solidaritat amb els treballadors i treballadores de Peris Andreu. La convocatòria va estar secundada per un alt percentatge de comerços i botigues del poble així com per una gran part del Polígon Industrial del Mas del Jutge.


1982.- Se celebren a la Casa de la Cultura de Picanya les Jornades de Patrimoni Arquitectònic i Urbanístic de l’Horta, organitzades per l’Institut d’Estudis Comarcals amb el suport de la Mancomunitat de Municipis de l’Horta Sud. A aquestes sessions es va posar en valor el ric patrimoni existent als termes municipals de la comarca.

1979.- Primera sessió plenària del Consell del País Valencià amb majoria centrista. A la sessió, UCD imposa la seua majoria i fa una declaració d'intencions sobre l'autonomia.

1976.- Manifestació a Alacant reclamant 'Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia'.

1971.- Naix a València l'actor Natxo Fresneda, conegut principalment per la interpretació del personatge Huari a la sèrie El cor de la ciutat, i també pel personatge de Manuel Aimé a Hospital Central. Ha treballat a altres projectes televisius, especialment a la Televisió de Catalunya.

1967.- Naix a Alcoi l'animador valencià especialitzat en la tècnica stop-motion Pau Llorens Serrano.

1938.- Naix a la vila de Carlet el metge, cirurgià i historiador Ramon Trullenque Peris.

1932.- Naix a València Josep Sanchis Grau, dibuixant de còmics, creador del gat Pumby, treballador de la revista Jaimito, on creà sèrie humorístiques com El soldadito Pepe o El Capitán Mustachen.

1917.- Vaga de ferroviaris i pintaires a València.

Vaga de ferrocarils

1858.- Inauguració de la sucursal del Banco de España a València.

1808.- Assassinat del governador de Castelló de la Plana, Pedro Lobo, considerat un traïdor per les masses avalotades.

1707.- Inici de la crema de la ciutat de Xàtiva, decretada per Felip V.

1243.- El bisbe de Tortosa i senyor de Cabanes atorga carta pobla a 80 pobladors d’aquesta vila.


Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next