Dates i fets del 26 de juny

26 juny 2019 06:00h

Dia Internacional contra la drogodependència

Dia Internacional de suport a les víctimes de la tortura

2016.- Amb una participació molt similar a la de sis mesos abans (69,8%) se celebren a l'estat espanyol eleccions generals, conseqüència del fracàs per a formar govern. Els resultats, però, varien poc i confirmen la fragmentació política més gran des de l'establiment de la monarquia constitucional.

1995.- González Lizondo obri la guerra lingüística a les Corts i ordena que el Diari de Sessions publique les intervencions tal com parlen els diputats.

1992.- Fa el seu traspàs a València l'escriptor Joan Baptista Mengual i Llull, conegut com a Isa Tròlec, autor entre d'altres de la novel·la Mari Catufols.

1979.- Valentín González mort per la policia en el decurs d'una vaga. Pertanyia a la colla del mercat d'Abastiments de València.

1975.- Fa el seu recés a Roma el sacerdot aragonés Josep Maria Escrivà de Balaguer, fundador de l'Opus Dei.

1945.- Se signa a la ciutat nord-americana de San Francisco la Carta de les Nacions Unides i l'Estatut de la Cort Internacional.

1927.- Naix a Carcaixent, comarca de la Ribera, el filòsof, sociòleg i politòleg José Vidal-Beneyto.

1851.- Requena és incorporada a la demarcació de València.

1839.- El carlista Cabrera ataca Llucena.

1720.- Reial Provisió de Felip V per la qual la ciutat de València recupera el seu patronat sobre la Universitat.


1665.- Felip IV atorga privilegi a la vila d'Ontinyent per a construir un pantà destinat al reg de les terres d'horta. Aquestes obres van començar l'any 1666 i es van rematar en 1667. La Corona va contribuir a les obres amb 500 ducats i ordenà que la infraestructura comptara amb sequier major.

1094.- València es rendeix a mans del Cid.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next