Dates i fets del 30 de juny

30 juny 2019 06:00h

Dia Internacional dels asteroides

2005.- Es legalitza a l'estat espanyol el matrimoni homosexual, amb 187 vots a favor, 147 en contra i 4 abstencions.

2004.- Josep Vicent Villaescusa, director general de RTVV, presenta la seua renúncia al càrrec.

Josep Vicent Villaescusa

1987.- Fa el seu traspàs el compositor Frederic Monpou i Dencausse, conegut, sobretot, per les seues peces per a piano.

1985.- Tanquen a Silla la primera televisió per cable.

1961.- S’inaugura el nou edifici de la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de Torrent, construït sobre el solar de la casa del seu primer president fundador de la plaça del Canonge cantó amb el carrer de l’Ermita. Es tractava d’un edifici concebut per l’arquitecte Pablo Soler Luch que comptava amb escultures de Nassio Bayarri i murals de Joaquim Michavila. A la façana hi havia un gran mural amb l’efígie de Sant Josep d’estil bizantí, obra d’Andrés Cillero, flanquejat amb escultures d’alumini al·lusives a l’estavi, realitzades per Nassio Bayarri.

1945.- Es constitueix el primer Consell d’Administració de la Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Torrente, presidit per Vicent Lerma Martínez i amb el suport de José Maria Andreu Piqueres, Joaquín Remohí Almenar i Ernesto Fortea Planells, entre d’altres. A l’esmentat Consell s’acorda celebrar sessions ordinàries els dies 1 i 16 de cada mes a les 20 hores.

1710.- Comunicació del comandant borbònic de València alertant sobre possibles atacs marítims dels austracistes.

1525.- Arriba a València Francesc I rei de França, fet presoner el 24 de febrer en la batalla de Pavia, el qual fou conduit pocs dies després al castell de Benissanó, on romandria fins al dia 21 abans de partir cap a Madrid.


Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next