Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets de l’1 de juliol

2009.- Fa el seu traspàs a Barcelona l’escriptor, periodista i crític literari mallorquí Baltasar Porcel i Pujol, acreditat novel·lista de la segona meitat del segle XX.

2008.- Entra en vigor al País Valencià el règim matrimonial de separació de béns, una llei basada en el dret civil valencià que torna a ser efectiva gràcies al text del nou Estatut d’Autonomia.

2006.- Entra en vigor a l’estat espanyol el carnet de conduir per punts.

2005.- Les Corts Valencianes aproven amb els vots favorables del PP i del PSPV-PSOE (Esquerra Unida vota en contra) el text de reforma de l’Estatut valencià que amplia les competències que fins ara disposava la Generalitat Valenciana.

1982.- Aprovació al Congres de Diputats, amb els vots d’UCD, PSOE i PCE, de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana. Data de la seua entrada en vigor.

1957.- Naix a Bunyol Andrés Perelló Rodríguez, advocat i polític valencià.

1940.- Naix a Vinaròs el pianista i compositor Carles Santos i Ventura, ànima principal de les composicions per a les celebracions dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i de la Biennal de les Arts de València de l’any 2001. Guardonat amb un gran nombre de premis, ha estat un dels creadors de la segona meitat del segle XX i de l’inici del segle XXI més controvertits i amb més projecció de tot l’àmbit lingüístic.

1918.- Fa el seu traspàs a València Antonio García Peris, fotògraf valencià conegut per tindre el gabinet més actiu de la ciutat de València en estar considerat el fotògraf preferit de la burgesia local entre 1862 i la data del seu traspàs.

1907.- Inauguració del tram entre Vila-real i Borriana del ferrocarril de via estreta conegut com ‘la Panderola’.

1871.- Inauguració dels pavellons amb il·luminació de llum de gas, de la primera Fira de Juliol de València.

1790.- Comença a publicar-se el Diario de Valencia, primer rotatiu valencià.

1772.- Naix a València Rafael Esteve i Vilella, gravador considerat com a l’últim mestre d’aquesta tècnica de reproducció i un dels més destacats del romanticisme artístic.

1706.- Caiguda de Requena en mans del general anglés Peterborough, la qual cosa obliga a evacuar València. L’Alcúdia va ser ocupada pels austracistes, que, en venjança per haver donat suport al general Moscoso, s’apropiaren de totes les cavalleries i talaren les moreres.

1235.- Jaume I concedeix una segona carta pobla a Borriana eixamplant les franqueses de la primera.

Comparteix

Icona de pantalla completa