Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 3 de juliol

2006.- El descarrilament i la bolcada d’un comboi de la Línia 1 del Metro de València entre les estacions de Jesús i Plaça Espanya, amb 150 persones a bord, provoca la mort de 43 persones i 47 ferits. Des del principi s’apunta que les causes del sinistre són el trencament d’una roda del vehicle, però encara ara hi ha boira sobre les causes reals.

2006.- L’Eurocambra aprova que els ciutadans es puguen adreçar per escrit en català, gallec i basc al Parlament Europeu. No es podrà utilitzar cap d’aquestes llengües als plens. La votació dona un empat a set vots, però el vot de qualitat del president, el català Josep Borrell, la desbloca en favor de les llengües cooficials de l’estat espanyol.

1997.- Un total de 18 treballadors de les drassanes Unión Naval de Levante moren per asfíxia a les bodegues del vaixell en construcció Prooff Spirit, al port de València. La causa de la mort ha estat per una fuita de gasoil a la sala de màquines del vaixell.

1996.- La Federació Internacional de Futbol Associació (FIFA) admet Andorra com a membre de ple dret. A partir de la temporada 1997-98 el guanyador de la lliga andorrana pot participar a la Copa de la UEFA.

1995.- El matemàtic Manuel Castellet és elegit president de l’Institut d’Estudis Catalans, en substitució d’Emili Giralt.

1965.- Actuació dels Beatles a la plaça Monumental de Barcelona.

1521.- El duc de Sogorb arrabassa Castelló als agermanats.

Comparteix

Icona de pantalla completa