Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 4 de juliol

2012.- S’anuncia des del Centre d’Estudis i Recerca Nuclear de Ginebra, en retransmissió directa al si de la conferència d’experts mundials, el descobriment d’una nova partícula de massa al voltant dels 125 electró-volts i compatible amb el bosó de Higgs.

2008.- La diputada i coordinadora d’EUPV Glòria Marcos, expulsada de Compromís pel País Valencià per oposar-se al reglament del grup parlamentari.

2006.- Al parlament europeu es fa una declaració institucional condemnatòria del franquisme. El partit popular europeu, amb Mayor Oreja al capdavant, i l’ultradreta polonesa no se sumen a la condemna.

1995.- Acord de govern entre Unió Valenciana i el Partit Popular. Eduardo Zaplana jura el càrrec de president de la Generalitat Valenciana i anuncia la composició del seu govern.

1994.- Set veïns de Millars, a la Canal de Navarrés, van perdre la vida mentre ajudaven en l’extinció de l’incendi forestal que va arrasar més de 25.000 hectàrees al terme municipal.

1994.- Fa el seu traspàs a València el poeta i assagista alcoià Juan Gil-Albert Simón.

1846.- Inicia les seues operacions a València el banc Sociedad Valenciana de Fomento, promogut per Josep Campo.

1521 Derrota dels agermanants a Orpesa.

1403.- Na Violant, vídua del rei Joan I, senyora de Planes, dóna permís per a repoblar amb musulmans la moreria del dit lloc.

1307.- Pere Eximèn, senyor del lloc, concedeix una nova carta pobla a Borriol.

Comparteix

Icona de pantalla completa