Dates i fets del 5 de juliol

5 juliol 2018 01:00h

1998.- Fa el seu traspàs a Barcelona Maria-Mercé Marçal, poetessa, catedràtica d'institut, narradora, editora, traductora activista política i cultural i feminista.

1997.- Antonio David Vila, un jove canari de 32 anys, mor al parc temàtic Port Aventura de Vila Seca i Salou en caure des de l'atracció anomenada Stampida.

Stampida

1995.- La Llei del Divorci aprovada a Andorra entra en vigor malgrat la negativa a sancionar-la per part del copríncep episcopal, el bisbe de la Seu d'Urgell Joan Martí Alanis.

1994. Sis veïns de Millars, a la Canal de Navarrés, van perdre la vida mentre ajudaven en l'extinció de l'incendi forestal que va arrasar més de 25.000 hectàrees al terme municipal.

Monument en record de les víctimes de l'incendi de Millars de 1994

1868.- Insurrecció armada contra el govern moderat a Alzira, que prompte s’estén a altres pobles dels voltants.

1813.- Els francesos, amb el mariscal Suchet al front, abandonen la ciutat de València.

Suchet entra a València el 1812

1412.- Coronació a Saragossa de Ferran I, elegit rei de la Corona d’Aragó el 28 de juny pels compromissaris de Casp. Serà el primer rei de la dinastia castellana dels Trastàmara.

1321.-Jaume II regula la distribució per a reg de l’aigua del Túria, mitjançant un sistema de tandes. Aquest sistema s’aplicarà en els períodes de forta sequera quan minve considerablement el seu cabdal.

Jaume II

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next