Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 10 de juliol

2013.- Fa el seu traspàs a València la periodista Conxa García Campoy, presentadora també de ràdio i de televisió.

2008.- Un jutge de València autoritza precintar els repetidors de TV3 d’Alginet i la Llosa de Ranes.

Repetidor de TV3 al País Valencià

1982.- Amb la seua publicació al BOE, entra en vigor l’Estatut d’Autonomia del País Valencià, norma bàsica d’aquesta comunitat autònoma que regula els òrgans d’autogovern.

1978.- Concentració a Alacant, Castelló i València de 7.000 delegats de Comissions Obreres i de la UGT per a demanar la devolució del patrimoni sindical.

1947.- Naix a Bellreguard el metge i etnobotànic valencià Joan Pellicer, erudit pioner en el camp de l’etnobotànica, escriptor de diversos manuals sobre el tema i divulgador de reconegut prestigi en televisió i altres mitjans. També va conrear la poesia i la cançó.

1913.- Naix a Santa Coloma de Farners el poeta Salvador Espriu, narrador sarcàstic i pessimista practicant d’un llenguatge desencisat, que combina temes de la mitologia amb aportacions dialectals.

1808.- La Junta Suprema de València ordena la supressió de totes les juntes locals excepte de les corresponents als caps de partits establerts en la divisió administrativa de 1789.

1693.- Es protesta per l’empresonament de quatre vassalls del duc de Gandia que s’havien negat a pagar la partició de collita pactada en la Carta Pobla realitzada després de l’expulsió dels moriscos i comença una revolta coneguda com la Segona Germania.

1682.- Els gremis de València assetgen amb artilleria la casa on s’havia refugiat un frare bandoler.

1611.- Data fundacional de l’actual Montserrat dels Alcalans mitjançant Carta Pobla atorgada per Melcior de Sant Jordi.

1498.- Ferran el Catòlic comissiona Lluís Ferrer, lloctinent del governador de València, perquè puga resoldre el plet existent entre Ontinyent i Villena pels límits en les partides dels Alforins.

1099.- Mor a València Rodrigo Díaz de Vivar, conegut com El Cid, noble aventurer castellà, guerrer i figura llegendària de la Reconquesta de la península Ibèrica.

Comparteix

Icona de pantalla completa