Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets de l’11 de juliol

Dia mundial de la població

2001.- Pedro Cortés dimiteix de la Presidència del València Club de Futbol tot adduint raons personals i familiars.

2000.- Mor el lexicògraf Francesc Ferrer i Pastor, autor, entre d’altres, del més conegut i utilitzat Vocabulari castellà-valencià.

1999.- Hèctor Villalba presenta la dimissió com a president d’Unió Valenciana després d’haver obtingut aquesta formació política uns resultats deplorables en les eleccions autonòmiques i municipals de maig del 1999.

1980.- El president de la Diputació de València, Manuel Girona, agredit per un grup d’ultres per haver editat llibres en valencià.

1978.- Un camió cisterna carregat de gas propà té un accident i col·lideix amb la tanca que limita el Càmping Els Alfacs amb la Nacional 340 i explota. Moren 215 persones. Com a conseqüència d’aquest accident, construeixen la variant de Sant Carles de la Ràpita.

1936.- Joves falangistes prenen l’emissora d’Unión Radio Valencia i transmeten una proclama, cosa que provocà una manifestació de repulsa.

1931.- Es dona a conéixer l’Avantprojecte d’Estatut d’Autonomia per al País Valencià.

1922.- La Societat Musical Obrera de Torrent canvia de nom i també de lloc d’assaig. En aquesta data passa a denominar-se Ateneo Musical Obrero i participa amb aquest nom al Certamen de Bandes de Música de Castelló de la Plana. Al poc, es trasllada a un nou edifici bastit per acollir la banda, situat en l’actual plaça Major, número 36, en la part alta del que ara és el restaurant Ca Lluiset.

1890.- Naix a Catarroja el músic, compositor i mestre del Conservatori de València Josep Manuel Izquierdo Romeu.

1873.- Assassinat de l’alcalde Albors a Alcoi en el transcurs d’una vaga obrera.

1713.- Voluntaris valencians creen dos regiments per a la defensa de Barcelona de les tropes de Felip V.

Comparteix

Icona de pantalla completa