Dates i fets del 12 de juliol

1814.- Restabliment de la Inquisició i dels antics Consells.

Tribunal del Sant Ofici de la Inquisició

1875.- Després del final de la darrera guerra, són indultats carlistes de les forces de Cucala, Vallés i altres.

Pasqual Cucala

1951.- Naix a Manises el militant socialista i alcalde del seu poble Antoni Asunción i Hernández, director general de mitjans de Comunicació entre 1981 i 1988; president de la Diputació de València, i director general d'Institucions Penitenciàries del 1988 al 1993 que va rellevar José Luis Corcuera com a ministre d'Interior, càrrec del qual va dimitir el 1994 per la fugida de l'exdirector de la Guàrdia Civil Luis Roldán. Va fer el seu traspàs el 5 de març de 2016.

Antoni Asunción

1965.- Darrer programa de Ràdio Torrent, una emissora depenent de la Parròquia de l’Assumpció i que havia estat dirigida pel capità Carlos Gracián.

1979.- Protestes per la política educativa del conseller de la UCD, Peris Soler.

Fabra, Mas i Valcárcel

2000.- Els presidents dels parlaments d'Aragó, Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears es troben per primera vegada a Saragossa des de la restauració de la democràcia i acorden celebrar una conferència anual de presidents de l'antiga Corona d'Aragó, que es farà de manera rotatòria.

Familiars de les víctimes de Metro

2016.- Les Corts Valencianes aproven el dictamen sobre l'accident del Metro de València de l'any 2006 en què van morir 43 persones i 47 van resultar ferides. El document sosté que l'accident era previsible i evitable i considera responsables polítics l'expresident Francisco Camps, l'exconseller Juan Cotino i 11 càrrecs més.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat