Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 13 de juliol

2003.- Salpa des del port de València el vaixell de guerra que transporta 1.300 soldats espanyols que participaran en una missió de pacificació al sud-oest de l’Iraq.

1998.- Dictamen del Consell Valencià de Cultura sobre la llengua dels valencians, en què assegura que es tracta de l’idioma històric i propi del País Valencià i que forma part del sistema lingüístic que els corresponents estatuts d’autonomia dels territoris hispànics de l’antiga Corona d’Aragó reconeixen com a llengua pròpia. Com a resposta, un grup d’anticatalanistes es va concentrar a les portes del Palau de Forcalló, seu del CVC, i va llançar ous i tomaques.

1954.- Fa el seu traspàs a Coroacán, Mèxic, Frida Kahlo Calderón, reconeguda pintora de gran influència filosòfica en el seu temps i anys posteriors.

1929.- Naix a Sueca l’advocat i home nacionalista Francesc de Paula Burguera.

1905.- Fa el seu traspàs a València el compositor i músic Josep Espí i Ulrich.

1903.- Naix a València Ramon Stolz Viciano, pintor muralista.

1873.- L’exèrcit entra a Alcoi per a acabar amb la revolta obrera internacionalista.

1866.- Naix a Altea l’historiador i folklorista Francesc Martínez i Martínez.

1836.- Les tropes carlines del Maestrat i la Ribera es fan amb Algemesí i altres punts de la comarca. Deu dies més tard es van apoderar de Benigànim i l’Olleria i, a partir d’aquesta data, van caure també Albaida, Agullent, Ontinyent i altres viles de la comarca.

1813.- Entren a València les tropes espanyoles de Villacampa després de l’eixida de les franceses de Suchet.

1713.- Se signen part dels tractats d’Utrech per a donar fi als conflictes provocats per la Guerra de Successió a la corona d’Aragó. En l’article XIII, Felip V rebutja la sol·licitud anglesa que les terres conquerides conservaren il·lesos i intactes els seus antics privilegis.

1428.- Alfons el Magnànim concedeix a El Toro la facultat d’imposar cises, durant 30 anys, sobre diversos articles de consum.

Comparteix

Icona de pantalla completa