Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 15 de juliol

2011.- El Tribunal Superior de Justícia Valencià decreta l’obertura de judici oral per un presumpte delicte de suborn continuat impropi contra qui aleshores ocupava la Presidència de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps.

2008.- Per primera vegada el govern espanyol publica les balances fiscals que demostren que les illes Balears, Catalunya, el País Valencià i Madrid són els territoris amb més dèficit.

1982.- Es publica al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana l’Estatut d’Autonomia del País Valencià, que havia entrat en vigor el dia 10, amb la publicació en el BOE.

1951.- Naix a València el primer president de la Generalitat Valenciana després de la restauració autonòmica (1983-1995), Joan Lerma i Blasco. També fou ministre d’Administracions Públiques entre 1995 i 1996.

1920.- Naix a València el pintor i creador plàstic Vicent Aguilera i Cerní, promotor i inspirador del Museu d’Art Contemporani de Vilafamés. Col·laborador de la Gran Enciclopèdia Catalana i membre del Consell Assessor de la Gran Enciclopèdia de la Regió Valenciana.

Vicent Aguilera i Cerní

1875.- Naix a València l’advocat i polític Joaquim Dualde i Gómez, ministre d’instrucció pública i Belles Arts durant la Segona República espanyola.

1864.- Alfred Nobel patenta la nitroglicerina com a explosiu.

1860.- Primer número del periòdic valencià La Opinión.

1835.- Es forma la Junta Revolucionària de València i, al mateix temps, de quasi totes les ciutats de la península.

1834.- Abolició definitiva de la Inquisició.

1822.- Avalot liberal a Alcoi en conèixer-se la notícia de l’entrada dels realistes a Oriola.

1707.- Felip V suprimeix definitivament el Consell d’Aragó que entenia sobre les relacions entre els territoris de l’Antiga Corona.

Saló del Consell dels Cent

1693.- El governador de Xàtiva acaba violentament amb la revolta dels camperols de la Marina i el Comtat, coneguda com la “segona Germania”.

1280.- Pere III atorga protecció als musulmans de Rafelbunyol i els ratifica en les condicions de poblament anteriors a la revolta contra els cristians.

1240.- Jaume I conquereix la vila de Cullera, bastió ben important a la comarca de la Ribera.

1233.- Jaume I inicia la conquesta de Borriana i converteix la vila com a centre d’operacions per als anys successius.

Comparteix

Icona de pantalla completa