Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 16 de juliol

2017.- Ximo Puig guanya les primàries del PSPV amb un 58% del total dels vots i per damunt del sufragis que va aconseguir l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

2006.- Constituïda la comissió que investigarà l’accident del metro formada per 9 membres del PP, 6 del PSPV, 1 de l’Entesa i 1 del grup mixt. Es disposa de tan sols un mes per a treure conclusions i això es critica per part de l’oposició, en observar que el PP no vol depurar responsabilitats polítiques.

AVM3J

1999.- El Parlament Valencià reelegeix Eduardo Zaplana com a president de la Generalitat després d’haver aconseguit el PP majoria absoluta a les eleccions del 13 de juny.

1979.- El PCPV celebra la seua primera festa a Alboraia, lloc a què arriben milers de persones.

1948.- Naix a València la política i alcaldessa Rita Barberà, filla d’un destacat periodista molt vinculat al règim franquista. Una dona que va prendre partit des de ben jove per formacions conservadores. Els seus 24 anys de mandat al capdavant de l’alcaldia de València van estar marcats per una personalitat estrident, identificada amb una certa idea del tarannà valencià que li va portar adhesions i rebutjos incondicionals. Va fer el seu traspàs el 23 de novembre de 2016 a Madrid.

Rita Barberà

1936.- El Front Popular de Castelló, València i Alacant es reuneixen a Castelló de la Plana per a constituir una comissió per l’Estatut d’Autonomia Valencià.

1918.- Fa el seu traspàs a Alcoi el músic i compositor valencià Josep Jordà i Valor.

1834.- Inici d’una epidèmia de còlera a Oriola que, el 22 d’aquell mes, s’estenia a Alacant, on ocasionaria 603 morts.

1279.- Pere I d’Aragó perdona els musulmans de Quart de Poblet després de la seua revolta i renova les condicions de poblament que tenien fins a aquell moment.

1233.- Jaume I conquereix la vila de Borriana, a la comarca d ela Plana, primer pas abans de conquerir la ciutat de València.

1212.- Decisiva victòria de les tropes d’Alfons VIII de Castella, Pere II d’Aragó i Sanç VII de Navarra sobre els musulmans almohades, a Las Navas de Tolosa.

Comparteix

Icona de pantalla completa