Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 18 de juliol

Dia Internacional de Nelson Mandela

1941.- El diari Gaceta de Alicante, aparegut al maig del 1939 i publicat als segrestats tallers del diari comunista Nuestra Bandera, passa a denominar-se Información i s’adscriu a la premsa franquista del Movimiento.

Portada de la Gaceta de Alicante

1936.- Alçament militar contra la Segona República i inici de la guerra del 36 com a conseqüència del fallit colp d’estat.

1924.- Fa el seu traspàs a Barcelona el poeta i dramaturg Àngel Guimerà, la seua extensa obra el va convertir en un dels màxims exponents de la Renaixença o ressorgiment de les lletres.

1884.- Inauguració del ferrocarril d’Alacant a Múrcia amb ramal a Albatera i Torrevella.

1855.- Tercer brot de còlera a Torrent. Va durar fins al 31 d’agost del mateix any. El 15 d’agost va ser l’última mort, que va sumar un total de 139 defuncions. L’assistència mèdica va ser possible gràcies a la recollida de diners feta pel poble. Del total que es va arreplegar van sobrar huit duros que es van emprar en la renovació del Crist de la Fe, que estava reparant-se quan es declarà l’epidèmia.

1691.- Més de dues dotzenes de galeres franceses se situen davant de Peníscola i Vinaròs sense que, al remat, hi haguera cap atac. Això passava dins del context d’una nova guerra contra França, després de l’ingrés d’Espanya en la Gran Aliança antifrancesa.

1600.- Naix a Cocentaina el pintor Jeroni Jacint Espinosa.

1521.- Les forces realistes derroten els agermanats a la Batalla d’Almenara.

Comparteix

Icona de pantalla completa