Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 22 de juliol

2011.- El Banc d’Espanya Intervé la Caixa d’Estalvis de la Mediterrània (CAM) i es veu obligat a fer una aportació de 35.000 milions d’euros per a poder-la sanejar.

2003.- ETA fa esclatar dos artefactes explosius amb pocs minuts de diferència en dos hotels del País Valencià. El primer a Alacant i el segon a Benidorm.

2002.- Les Corts Valencianes elegeixen el diputat José Luis Olivas nou president de la Generalitat Valenciana. Olivas ocupa la plaça deixada vacant per Eduardo Zaplana la setmana anterior, en ser nomenat ministre pel president Aznar.

2000.- El diputat lleonés José Luis Rodríguez Zapatero és elegit secretari general del PSOE en el 35é Congrés celebrat a Madrid.

1972.- Fa el seu traspàs a la ciutat de Mèxic (en l’exili) l’escriptor valencià d’origen francoalemany, Max Aub, un conreador de la novel·la i el teatre que a causa del seu compromís amb la defensa de la Segona República va haver de marxar l’any 1939.

1969.- Joan Carles I és proclamat príncep d’Espanya i successor de Franco.

1941.- Comença a emetre des de Moscou l’emissora “La Pirenaica”, estació de ràdio que era escoltada arreu les comarques valencianes d’amagat a les cases.

1939.- Els sindicats i partits frontpopulistes assumeixen el protagonisme en la lluita i creen òrgans de poder local o provincial que buscaven una correspondència entre l’exercici de la defensa i el de l’administració. Tal dia com hui sorgia a València el Comité Executiu Popular.

1936.- Constitució de la Junta Delegada del Govern a València.

1873.- Proclamació oficial del Cantó de la ciutat de València.

1813.- Publicada i acceptada a València la Constitució de 1812. Es nomena Mateu Valdemoros com a cap polític del Regne de València, es constituí una Diputació provisional, la Universitat felicità les Corts per haver abolit la Inquisició i els diaris feien propaganda constitucionalista.

1718.- Una reial ordre de Felip Vé anul·la la figura dels jurats i nomena regidors als pobles, viles i ciutats de la Corona d’Aragó, d’igual manera que es fa a Castella.

1599.- Felip II arriba a València, amb tretze galeres, procedent de Barcelona.

1519.- El frare predicador mestre Castanyolí fa una proclama des de la trona de la Seu de València que alça el temor dels presents i provoca una protesta general pels càstigs divins que el dit frare havia anunciat a causa de la immoralitat pública que els dirigents toleraven, segons el predicador havia dit.

1319.- Cerimònia fundacional de l’Orde militar de Montesa a la capella del palau reial de Barcelona.

1264.- Alfons de Múrcia concedeix la carta Pobla de l’Ènova.

1246.- Jaume I acorda el repartiment de les alqueries del terme d’Alzira entre la població cristiana i la musulmana.

Comparteix

Icona de pantalla completa